fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Nastave nema u cijeloj Hrvatskoj, prosvjed na Markovu trgu

Autor: HTV

ZAGREB - Devetnaesti je dan štrajka u osnovnim i srednjim školama. Nastave nema u cijeloj zemlji, a u štrajku su i visoko školstvo i znanost. Osim štrajka, sindikati organiziraju i prosvjed "6.11. za 6,11 posto" ispred Vlade na Markovu trgu.

Vlada i školski sindikati jučer su nastavili su pregovore, no za sada ni jedna strana ne odustaje od svojih stajališta. Ipak, zajedničko im je da žele da se što prije postigne dogovor. Sidkati su definirali svoje pozicije a Vlada bi, prema izjavama sindikalista do idućeg ponedjeljka trebala konačno definirati neku svoju poziciju.

– I Vlada i školski sindikati žele riješiti ovaj problem, na zadovoljstvo svih. Ne odustajemo od zahtjeva, ali dopustite da u razgovorima i pregovorima dođemo do konačnog rješenja, izjavio je nakon jučerašnjeg sastanka Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. Nije želio govoriti o sadržaju Vladine ponude, no izrazio je nadu da će Vlada svoju konačnu ponudu sindikatima predstaviti idući u ponedjeljak.

Danas naputak školama o nadoknadi dana u štrajku

– Pronalazimo temelj da dođemo do rješenja, međutim kako bismo bili sigurni da je to nešto što će biti prihvatljivo ili barem imati šanse biti prihvatljivo i sindikatima i Vladi, zaključili smo da nam još ovaj tjedan treba za usuglašavanje nečega što bismo u ponedjeljak mogli predstaviti, kazala je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Najavila je kako će osnovnim i srednjim školama ministarstvo danas poslati naputak o nadoknadi nastavnih dana provedenih u štrajku.

Nastavljeni pregovori sa Sindikatom državnih službenika i namještenika

U međuvremenu su u ministarstvu nastavljeni pregovori o kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike. Predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika Boris Pleša kazao je uoči pregovora kako su zadnji put razgovarali isključivo o visini osnovice, a danas će biti riječi o ostalim jednokratnim pravima iz kolektivnog ugovora. Nada se završetku pregovora do kraja tjedna, jer je proračun krenuo u saborsku proceduru.

Autor: HTV
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});