fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

“Nećemo odustati od svojih prava zbog neke imaginarne BiH i nekog imaginarnog Željka Komšića”

Autor: Dnevno.ba

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da predstavnike institucija Republike Srpske interesira Srpska, te jaka i stabilna Srbija, jer joj je ona jedini oslonac u ovakvoj BiH.

– Mi smo zaustavili eroziju nadležnosti Republike Srpske, ali njima smeta više nego bilo što to što volimo Srpsku. Voljeti BiH mnogo je teško u ovakvim okolnostima i s takvim političarima kavi su Željko Komšić i Bakir Izetbegović – naglasila je Cvijanović, prenosi Srna.

Ona je navela da Republika Srpska i njeni funkcioneri rade na jačanju i očuvanju Republike Srpske i njenog identiteta.

– Mi imamo svoja prava i obveze. Nećemo odustati od svojih prava zbog neke imaginarne BiH i nekog imaginarnog Željka Komšića koji u suštini negdje sjedi i nekog predstavlja, a ne predstavlja – rekla je Cvijanović novinarima u Potkozarju kod Banja Luke.

Komentarajući izjavu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da su “sve aktivnosti Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori političkog karaktera i da srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sudjeluje u tim aktivnostima i radi u projektu prekrajanja granica i destabilizacije regiona”, Cvijanović je rekla da sve što radi Komšić je ili smiješno ili tragično.

– Komšić je čovjek koji nema nikakvu političku težinu znajući da sjedi u Predsjedništvu BiH i zauzima mjesto hrvatskog člana Predsjedništva i da još nijednom nije postupio kako bi to Ustav od njega očekivao, da se stavi u funkciju zaštite kolektivnih prava Hrvata – istaknula je Cvijanović.

Prema njenim riječima, Komšić je čovjek koji, nažalost, nema nikakve kontakte ni s kim u regionu, a ni u Hrvatskoj i smeta mu sve ono što ima veze s Republikom Srpskom.

– Komšić od /srpskog člana Predsjedništva BiH/ Milorada Dodika ima velike frustracije i prosto ne može proći nijedan dan a da nema nekakav komentar na njegov račun. To su stvari koje su konstanta i koje me ne brinu – rekla je Cvijanović.

Ona kaže da je brine mržnja kojom su se Komšić i Izetbegović okomili komentirajući SPC, ističući da još nije čula nijednog srpskog političara koji se na bilo koji način okomio na predstavnike Islamske zajednice ili katolike koji žive u BiH ili regionu.

– Kod političara iz Srbije i Republike Srpske sam primijetila da se bore političkim sredstvima za ono što su legitimni politički ciljevi. Ono što rade Komšić i Izetbegović je samo dodatna kontaminacija i trovanje ionako zatrovane atmosfere u regionu i to su apsolutne ludosti – napomenula je Cvijanović.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});