fbpx

“Nećemo odustati od svojih prava zbog neke imaginarne BiH i nekog imaginarnog Željka Komšića”

Autor: Dnevno.ba

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da predstavnike institucija Republike Srpske interesira Srpska, te jaka i stabilna Srbija, jer joj je ona jedini oslonac u ovakvoj BiH.

– Mi smo zaustavili eroziju nadležnosti Republike Srpske, ali njima smeta više nego bilo što to što volimo Srpsku. Voljeti BiH mnogo je teško u ovakvim okolnostima i s takvim političarima kavi su Željko Komšić i Bakir Izetbegović – naglasila je Cvijanović, prenosi Srna.

Ona je navela da Republika Srpska i njeni funkcioneri rade na jačanju i očuvanju Republike Srpske i njenog identiteta.

– Mi imamo svoja prava i obveze. Nećemo odustati od svojih prava zbog neke imaginarne BiH i nekog imaginarnog Željka Komšića koji u suštini negdje sjedi i nekog predstavlja, a ne predstavlja – rekla je Cvijanović novinarima u Potkozarju kod Banja Luke.

Komentarajući izjavu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da su “sve aktivnosti Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori političkog karaktera i da srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sudjeluje u tim aktivnostima i radi u projektu prekrajanja granica i destabilizacije regiona”, Cvijanović je rekla da sve što radi Komšić je ili smiješno ili tragično.

– Komšić je čovjek koji nema nikakvu političku težinu znajući da sjedi u Predsjedništvu BiH i zauzima mjesto hrvatskog člana Predsjedništva i da još nijednom nije postupio kako bi to Ustav od njega očekivao, da se stavi u funkciju zaštite kolektivnih prava Hrvata – istaknula je Cvijanović.

Prema njenim riječima, Komšić je čovjek koji, nažalost, nema nikakve kontakte ni s kim u regionu, a ni u Hrvatskoj i smeta mu sve ono što ima veze s Republikom Srpskom.

– Komšić od /srpskog člana Predsjedništva BiH/ Milorada Dodika ima velike frustracije i prosto ne može proći nijedan dan a da nema nekakav komentar na njegov račun. To su stvari koje su konstanta i koje me ne brinu – rekla je Cvijanović.

Ona kaže da je brine mržnja kojom su se Komšić i Izetbegović okomili komentirajući SPC, ističući da još nije čula nijednog srpskog političara koji se na bilo koji način okomio na predstavnike Islamske zajednice ili katolike koji žive u BiH ili regionu.

– Kod političara iz Srbije i Republike Srpske sam primijetila da se bore političkim sredstvima za ono što su legitimni politički ciljevi. Ono što rade Komšić i Izetbegović je samo dodatna kontaminacija i trovanje ionako zatrovane atmosfere u regionu i to su apsolutne ludosti – napomenula je Cvijanović.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI