fbpx

NEMA LIJEPIH VIJESTI ZA NEKADAŠNJEG HERCEGOVAČKOG GIGANTA Evo što kaže resorni ministar

Autor: Fena

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić je danas u Mostaru kazao kako ne vidi oporavak novog Aluminija u Mostaru i da je realnost daleko od spektakularnih najava u tom poduzeću.

“Svjesni smo svi i vidimo dešavanja, da proces preuzimanja ili najma ili pokretanja proizvodnje od onakvih spektakularnih najava u odnosu na dešavanja koja jesu nije jedno s drugim kompatibilno. Nažalost mislim da će i proces financijske konsolidacije pokazati da ovo gospodarsko društvo u ovakvom načinu rada i ovakvom obliku poslovanja ne može nastaviti rad”, kazao je ministar Džindić u Mostaru nakon sjednice Vlade FBIH na upit novinara o stanju u tom poduzeću, prenosi sarajevski Klix.

Kazao je da za utorak u 11 sati ima zakazan sastanak na zahtjev Uprave i Nadzornog odbora u svome uredu u Sarajevu gdje će raspravljati o narednim koracima, nakon čega će imati točne podatke koji su naredni koraci i naredne preporuke.

“Nažalost ne vidim oporavak i primjenom ili bez primjene financijske konsolidacije takav model da se praizvodi s gubitkom je neupotrebljiv i neekonomičan”, zaključio je ministar Džindić.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI