fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Nesuđeni svećenik ‘iz pelena’ je ušao u HDZ: Spočitavali su mu zapošljavanja i poziv šefu policije nakon što je u prometnoj ozlijedio djevojčicu!

Autor: dnevno.ba

Žarko Tušek, saborski zastupnik HDZ-a, našao se u središtu afere nakon što je neovisni vijećnik Oroslavja Viktor Šimunić pustio u medije snimku na kojoj mu Tušek, ujedno i šef Krapinsko-zagorskog ogranka stranke, nudi razne dužnosti ukoliko mu pomognu na predstojećim lokalnim izborima.

Kovačić im je navodno trebao za ‘miniranje’ SDP-a na izborima. Ukoliko bi im oduzeo glasove i ušao u skupštinu, Tušek bi mu zauzvrat dao neku od funkcija, a iz transkripta se iščitava da mu je nudio ‘logističku pomoć’ u kampanji.

Premda je skupio staža u Saboru, ondje je od 2015. godine, Tušek u široj javnosti nije toliko poznat. Doduše, to znači i da nije bio upetljen u previše afera. Najviše mu se spočitavalo kadroviranje u Narodnim novinama koje je, tvrdili su mediji, provodio preko svog prijatelja, člana Uprave Mate Regvara.

Naime, na natječaju raspisanom u zimu 2019. godine prošla su čak trojica ‘njegovih’ HDZ-ovca iz Krapinsko-zagorske županije. Načelnik općine Đurmanec Damir Belošević, član Skupštine Krapinsko-zagorske županije Daniel Vnuk, bivši predsjednik HDZ-ove mladeži KZŽ-a Miroslav Ivanković.

No, Tušek je tu priču demantirao.

“Kao saborski zastupnik nemam ni najmanje ovlasti ni ingerencije prema nijednoj upravi javnog trgovačkog društva i njihovim odlukama”, poručio je.

Inače, Tušek, danas 40-godišnjak, dugo vremena bio je na glasu kao ‘mladi lav’ HDZ-a. U stranku je ušao početkom 2000-ih, a u 24. godini je postao najmlađi zastupnik u skupštini Krapinsko-zagorske. Mladež stranke na županijskoj razini preuzeo je 2008., a već 2012. u potpunosti je preuzeo županijski ogranak HDZ-a. Za župana se kandidirao godinu poslije, no izgubio je od SDP-ovca Željka Kolara u prvom krugu.

U medije je dospio i zbog prometnih nesreća. Sudjelovao je u nesreći u kojoj su poginula dva mladića dok su se vraćala iz izlaska, a tada nije bio kriv jer su oni prešli u njegov trak. Preklani je pak skrivio nesreću u kojoj je lakše ozlijeđena 10-godišnja djevojčica, a iako je sve dobro završilo spočitali su mu što je umjesto 112 pozvao šefa policije u Krapini osobno.

“Mi smo u Krapini, to je selo, njega sam se prvog sjetio”, pojasnio je.

Inače, Tušek je nesuđeni svećenik. Živio je u sjemeništu i završio Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u Zagrebu, no odustao je od svećenićkog poziva. Upisao je pravni fakultet, ali ga nije završio. Poznat je i ljubiteljima kajkavske popevke s obzirom da u slobodno vrijeme piše pjesme. Čitavo desetljeće njegovi autorski radovi se izvode na krapinskom Festivalu, a najčešće ih je interpretirala njegova supruga Gordana Ivanjek-Tušek.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});