fbpx
Image by Sasin Tipchai from Pixabay

NESVAKIDAŠNJA TRAGEDIJA U HRVATSKOJ Covid pozitivan pacijent pobjegao iz bolnice pa umro kod Samobora

Autor: Fena

Covid pozitivan pacijent pobjegao je u ponedjeljak iz zagrebačke Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, a dan kasnije umro je na području Samobora, doznaje se od zagrebačke policije i županijskog zavoda za hitnu medicinu.

Policija je potvrdila da su reagirali na dojavu bolnice o samovoljnom udaljavanju pacijenta koji je ranije bio spojen na kisik, ali je u trenutku pronalaska, unutar 24 sata, osoba umrla “u privatnom prostoru na području Samobora”.

U ravnateljstvu Zavoda za hitnu medicinu rekli su da im je poziv za intervenciju u Strmcu u naselju Hoto Ville stigao u 15,56 sati, a hitna je na mjesto pronalaska 53-godišnjaka došla u 16,02 sati.

Pacijent nije pokazivao znakove života, no ekipa ga je reanimirala, a nakon pola sata do 35 minuta mogli su ustanoviti samo smrt, rekli su u Zavodu za hitnu medicinu.

Za vrijeme intervencije majka preminulog je djelatnicima hitne pomoći rekla da je bio covid pozitivan i da je pobjegao iz bolnice nakon čega je policija pokrenula potragu, prenosi Hina.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI