fbpx

Neugodnost u režiji Tužilaštva KS: Tužiteljica Nevena Aličehajić „greškom“ saslušala u svojstvu osumnjičenog inspektora FUP-a Nermina Šehovića, umjesto…!

Autor: Josip Šimić-Đinđić

U Bosni i Hercegovini, koja je podjelom na dva entiteta učinjena funkcionalno invalidnom, malo što funkcionira u skladu sa europskim civilizacijskim standardima, jer nevjerojatna količina političke i pravosudne bahatosti kontinuirano upropaštava ovu zemlju strovaljujući ju na civilizacijsko dno.

Ugledni sarajevski odvjetnik Ifet Feraget je kazao: „tužilačka ovlaštenja u Bosni i Hercegovini su ogromna, a odgovornost nikakva“!

O svemu tome, tako svjedoči slučaj kantonalne tužiteljice Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo Nevene Aličehajić.

Prema informacijama portala Dnevno.ba, u Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo „kiseli“ se kazneni predmet protiv inspektora SIPA-e Muhameda Šahovića, koji se sumnjiči, da je nezakonito uzeo traktor od donacije nakon poplava 2014. godine, koje su pogodile određena područja Bosne i Hercegovine nakon obilnih padalina. Imenovani se tereti također, da je na sumnjiv način dobio i bespovratni kredit, dok je s druge strane zataškan u vezi istoga još jedan predmet, kada je nakon kraće prepirke i svađe svome suparniku razbio čelo, te je od udarca pola čela od plastike imao.

I umjesto, da kantonalna tužiteljica Kantona Sarajevo Nevena Aličehajić u svojstvu osumnjičenog sasluša inspektora SIPA-e Muhameda Šehovića, tužiteljica Aličehajić je  svojstvu osumnjičenog „štamparskom greškom“ sasluša inspektora Federalne uprave policije (FUP) Nermina Šehovića, koji je bio predsjedatelj Ad hoc tijela, kojeg je imenovala Skupština Kantona Sarajevo za slučaj Dženan Memić! 

Skupština Kantona Sarajevo, odnosno radno tijelo Skupštine Ad hoc – Komisija za sigurnost usvojila je inicijativu i pokrenula postupak skupštinskog nadzora nad zakonitošću rada policije, odnosno MUP-a KS u predmetu „Dženan Memić“, te je nakon realizacije Odluke o formiranju „Ad hoc“ tijela, te provedene analize nad zakonitošću rada MUP-a KS u predmetu „Dženan Memić“ zaključila: da je uvidom u konkretan spis, kada je u pitanju zakonito postupanje policijskih službenika MUP-a KS, koji su poduzimali službene radnje u predmetu „Dženan Memić“, te na osnovu obavljenih razgovora, proizlazi sumnja, da su pripadnici MUP-a KS počinili više stotina prekršaja u predmetu “Dženan Memić”!

Pola sata je trebalo tužiteljici Aličehajić da „skonta“, da je pozvala u svojstvu osumnjičenog pogrešnu osobu  – Nermina Šehovića, umjesto što je trebala da pozove u svojstvu osumnjičenog Muhameda Šehovića.

Nakon što je Nermin Šehović kazao da nema veze sa djelima koja mu se na teret stavljaju, te da je očigledno riječ o nesporazumu, tužiteljica Aličehajić se nije niti izvinila za neugodnost koju je Nerminu Šehoviću priredila, osim što mu je rekla: „Šta hoćeš, barem nisi uhapšen“! 

Autor: Josip Šimić-Đinđić

ZADNJE VIJESTI