fbpx
Foto: Fena

NEVENKO HERCEG PRIMIO JAPANSKOG VELEPOSLANIKA U BiH Otkriveno o čemu su razgovarali

Autor: Fena

Premijer Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je u četvrtak u Mostaru u nastupni posjet veleposlanika Japana u BiH Makota Ita s kojim je razgovarao o nastavku suradnje dviju zemalja.

Premijer Herceg je kazao kako ta suradnja podrazumijeva pomoć japanskih institucija našim lokalnim zajednicama.

– Veleposlanika sam upoznao sa svim posebnostima naše županije, s potencijalima i našim prednostima, ali i poteškoćama u našem radu. Također, razgovarali smo i o našoj borbi s koronavirusom, posljedicama pandemije i potpori koje naša županija daje gospodarstvu u tom kontekstu. Razgovarali smo i o ukupnim političkim pitanja kada je riječ o našoj županiji, ali i o BiH u cijelosti – izjavio je nakon sastanka premijer Herceg.

Naglasio je kako bez izmjena izbornog zakonodavstva, koje će uvažavati činjenicu o postojanju tri ravnopravna, konstitutivna naroda, nema političke stabilnosti, a bez političke stabilnosti nema ni snažnijeg gospodarskog razvitka.

Herceg je zahvalio Vladi Japana na dosadašnjoj potpori Mostaru, HNŽ-u ali i cijeloj državi, osobito u poslijeratnom razdoblju, dodavši kako se nada nastavku te potpore.

– Govorili smo o potrebama i mogućnostima i o tome da japanski investitori snažnije budu nazočni u BiH u strateškim granama kao što je turizam, obnovljivi izvori, poljoprivreda i drugo – istaknuo je Herceg.

Japanski veleposlanik podsjetio je da se ove godine navršava dvadeset pet godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Japana i BiH te je najavio nastavak suradnje, posebice u oblasti gospodarstva i turizma.

Veleposlanik Ita dodao je kako Japan pruža izniman doprinos razvitku Bosne i Hercegovine kroz međunarodne organizacije poput Ujedinjenih naroda i OHR-a, te kako o stanju u zemlji često razgovara s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

 

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI