fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Nevjerojatna neefikasnost: Vijeće ministara od 111 tačaka, usvojilo samo dvadesetak!

Autor: dnevno.ba

Sjednica Vijeća ministara BiH, na kojoj štošta nije štimalo, rezultirala je poraznom činjenicom da više od 80 posto tačaka dnevnog reda nije usvojeno. Od 111 tačaka na dnevnom redu usvojili su tek dvadesetak.

Potvrdio je to i ministar pravde BiH Josip Grubeša. Među najvažnijim pitanjima na koja još nema odgovora su ona o raspodjeli sredstava MMF-a te finansiranju lokalnih izbora u našoj zemlji koji bi trebali biti održani ove godine.

Na dnevnom redu sjednice bila su predviđena imenovanja brojnih rukovodilaca u državnim institucijama, al ništa od toga nije usvojeno, prenosi Klix.

Tako nije imenovan zastupnik Vijeća ministara Bosne i Hercegovine pred Evropskim sudom za ljudska prava, direktor Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), direktor JP NIO Službeni list BiH, generalni direktor Regulatorne agencije za komunikacije, vršioci dužnosti direktora i zamjenika direktora Agencije za statistiku, vršilac dužnosti direktora Agencije za unapređenje stranih investicija FIPA, vršioci dužnosti direktora i zamjenika direktora Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Nisu imenovani ni vršioci dužnosti direktora i zamjenika direktora Agencije za rad i zapošljavanje.

Također, Vijeće ministara BiH nije usvojilo brojne pojedinačne izvještaje o radu za 2019. godinu.

Inače, ovo je tek peta sjednica Vijeća ministara BiH od 23. decembra otkada je imenovano.

U Parlamentarnoj skupštini sve su glasnije kritike za neefikasnost u radu Vijeća ministara, koje dolaze nerijetko i od pojedinaca iz stranaka koje čine koaliciju na državnom nivou.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});