Ni Sindikat policije KS ne vjeruje, da su Obradov i Trifković ubojice Šehovića i Vujinovića!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Sindikat policije Kantona Sarajevo izrazio je najdublje suosjećanje povodom smrti policajca Mahira Begića, pripadnika Federalne uprave policije, kojeg je dana 09. 02. 2019. godine u mjestu Suhodol, kod Tarčina (Kanton Sarajevo), ubio, prema osnovama sumnje, višestruki ubojica Edin Gačić, kojeg policija intezivno traži zbog ranijeg ubojstva Suada Sultanića, kod Konjica.

Sve policijske snage su raspoređene na terenu, a povodom ubojstva pripadnika FUP-a Mahira Begića, oglasio se i Sindikat policije Kantona Sarajevo, dajući priopćenje, kako su „upozoravali na opasnost, te da zahtjevaju detaljnu analizu“, napominjući, kako su „prije svega nešto više od tri mjeseca svjedočili svirepom napadu na policijske službenike Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, kada su ubijeni Adis Šehović i Davor Vujinović“.

„Sindikat policije Kantona Sarajevo izražava nadu, da će ubojice, kako ovog, tako i ostalih ubijenih kolega, biti uhićeni i osuđeni najstrožim kaznama“ – navodi se u priopćenju Sindikata policije Kantona Sarajevo.

Na ovaj način, Sindikat policije Kantona Sarajevo, indirektno je poručio, da ni oni sami ne vjeruju, da su uhapšeni Miloš Obradov, Srećko Trifković i Nedeljko Lizdek učestvovali u likvidaciji dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su ubijeni 26. 10. 2018. godine, u 04:20 sati, u Alipašinom Polju u C fazi, prilikom obavljanja svojih redovnih policijskih aktivnosti, kada su isti ubijeni djelovanjem vatrenog oružja.

U okviru ove istrage, Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo sumnjiči Miloša Obradova i Srećka Trifkovića, koji, kako se utvrdilo, na nesumnjiv način, ni na koji način nisu učestvovali u ovome dvostrukom brutalnom ubojstvu sarajevskih policajaca, jer obojica imaju alibi za kritično vrijeme, kada su ubijeni Šehović i Vujinović. Miloš Obradov se u trenutku ubojstva Šehovića i Vujinovića, nalazio na Palama, o čemu postoje jasni dokazi o kojima smo pisali i na koje smo ukazivali, tako da nije nikako mogao biti na dva mjesta u isto vrijeme, Trifković je u trenutku izvršenja ovog djela bio u kućnom pritvoru po Rješenju Suda BiH, dok je isti i poligrafsko testiranje u MUP-u KS prošao, slijedom čega je poligraf pokazao, da Srećko Trifković nema nikakvih saznanja o ubojstvu Šehovića i Vujinovića, kao i to, da nije sudjelovao ni izravno, ni neizravno u likvidaciji istih.

U okviru istrage u ubojstvu Šehovića i Vujinovića mnogima je mito u cilju „prikupljanja dokaza“ za lažne iskaze nuđen bio, a o čemu smo pisali. U „cilju prikupljanja“ dokaza mnogi su brutalno u MUP-u KS pretučeni o čemu smo također pisali i dokaze sa slikama objavljivali.

Od samoga početka se zna, ali se to vješto prikriva, da su Šehović i Vujinović žrtve narkomafije, koja je u uskoj sprezi sa vrhom MUP-a Kantona Sarajevo, kao i to, da na sceni imamo, da se i za ovo dvostruko ubojstvo Šehovića i Vujinovića želi optužiti „drugi Ljubo Seferović“, odnosno ovo djelo napakirati Obradovu i Trifkoviću, jer ne postoji niti jedan jedini dokaz, koji bi opravdao osnovanu sumnju, da su Obradov i Trifković učestvovali u ubojstvu Šehovića i Vujinovića, te da je uhićenje istih bacanje samo prašine u oči javnosti.

U slijedećim člancima otkrivamo službene zabilješke MUP-a KS, lažne iskaze svjedoka, koji su od strane MUP-a KS bili prisiljeni, da u okviru istrage o ubojstvu Šehovića i Vujinovića lažu, itd. Otkrivamo gdje je nestao policijski auto Rexton, koji je sudjelovao u likvidaciji, te kako je isti odjednom „ispao“ iz istrage… ‘Ko je angažirani, „misterizni vještak“ iz Slovenije, koji je sudjelovao u sačinjavanju lažnih nalaza u predmetu „Dragičević“, a kojeg je također i MUP KS u okviru istrage o ubojstvu Šehovića i Vujinovića angažirao, nakon što „poslušnim“ u predmetu „David Dragičević“ pokazao.

P.S.: Čitajte i dalje portal Dnevno.ba. Čitajte nas samo zato što smo drugačiji od drugih.

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI