fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Nije ovo borba Kordić protiv Guzina, Mostar treba kvalitetu!

Autor: dnevno.ba

Dr. Mario Kordić, ravnatelj Doma zdravlja i nositelj liste HDZ-a BiH za mostarske izbore, dao je intervju za vikend dvobroj Večernjeg lista, izdanje za BiH.

On je u intervjuu kazao kako mu je funkcija liječnika i šefa Doma zdravlja ipak na prvom mjestu, a politički angažman na drugom. U vrijeme korona pandemije, dr. Kordić se istaknuo kao jedan od onih koji je stanovništvu slao najjasnije poruke, a i sada zamjera zbog nekoordiniranosti županijskog Kriznog Stožera, što je dovelo do zbunjivanja ljudi.

“Proglasili smo se COVID – free zonom još u svibnju, ljudi su bili zbunjeni naglim ukidanjem mjera, naredbe su prenesene nejasno, iako smo svi bili svjesni da je pitanje dana kada ćemo opet ući u problem”, kaže Kordić i dodaje kako brojke koje su neki dan poslane u javnost iz Doma zdravlja, a koje kazuju kako Mostar ima veći broj zaraženih od Pariza i hrvatskog prosjeka, nisu izmišljene i nisu nikakve teorije zavjere, a govore kako je stanje u Mostaru alarmantno. “Mislim da ne bi bilo jednostavno izvesti novi lockdown i s njim ne bi puno dobili”, kaže dr. Kordić, i dodaje kako je on realna opcija ukoliko dođe do sloma zdravstvenog sustava, jer onda nema drugog načina da se zaustavi epidemija.

Također, dr. Kordić u intervjuu kaže kako se i kao roditelj ne slaže s odlukama Stožera o odvijanju nastave, točnije sa načinom na koje su mjere donesene i prezentirane. “Mjere donesene od Stožera dosta su nejasne i kontradiktorne, te nisu u praksi primjenjive….trebalo je, uz osnovne epidemiološke mjere pustiti da se nastava odvija u što normalnijem obliku, a roditeljima objasniti da je mogućnost zarade i transmisije sad puno veća, pa da rizične skupine u kućanstvima budu na većem oprezu”. Kordić kaže da je to jednako onome što oni rade u zdravstvu kako bi zaštitili i djelatnike i pacijente i to je samo trebalo prilagoditi školstvu i odvijanju nastave.

Što se tiče političkog angažmana, dr. Kordić kaže kako on nije još uvijek kandidat za gradonačelnika, iako je nositelj liste. Tvrdi da mu malo smeta što se često politička borba dva bloka u Mostaru svodi na borbu dvojice kolega, liječnika, njega i dr. Zlatka Guzina, koji predvodi listu SDA koalicije.

“Kolege smo i poznajemo se dosta dobro. Nije ovo borba Kordić vs. Guzin, posve sam siguran kako postoje kvalitetni kandidati i u drugim strankama.” O problematici Mostara, dr. Kordić kaže –  „U Mostaru je, nažalost, potrebno promijeniti dosta toga, najviše se to odnosi na funkcioniranje javnih gradskih poduzeća i određenih segmenata gradske administracije. Potrebno je omogućiti funkcionalno pružanje usluga bez obzira u koji ured ste došli. Čini mi se da je izostanak odgovornosti za svoj rad najveći problem“.

Dr. Kordić je kazao kako vjeruje da ćemo imati funkcionalno Gradsko vijeće nakon izbora u prosincu i kako će Mostar nakon toga biti bolji i ljepši grad, koji će svojoj djeci i talentima pružiti više od onoga što je do sada pružao.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});