fbpx

NIKŠIĆ: Očito je da je temeljni postulat djelovanja HDZ-a BiH uskraćivanje prava građanima

Autor: dnevno.ba

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić smatra kako je Vijeće ministara BiH, isključivom krivicom HDZ-a BiH, prekršilo zakon i prekoračilo zakonom propisani rok od 15 dana od dana raspisivanja izbora za osiguranje sredstava za njihovo održavanje.

”HDZ BiH je izravno odgovoran za kršenje zakona. Glasanje HDZ ministara u Vijeću ministara je najbolji primjer ugroženosti HDZ-a, odnosno ugroženosti države od HDZ-a i kako izgleda njihovo shvaćanje države i demokracije”, kazao je Nikšić.

”Ako ne može kako mi hoćemo neće moći nikako. HDZ se ponaša poput djeteta koje ne zna igrati lopte, ali jedini ima loptu i onda maltretira i ucjenjuje sve druge”, istaknuo je, te dodao da ”tako i HDZ pokušava maltretirati i ucjenjivati kompletnu državu.

Ova stranka nastavlja sa kršenjem temeljnih prava građana, kaže, uskraćivanjem njihovog prava da biraju i budu birani”.

”Očito je da je temeljni postulat djelovanja HDZ-a BiH uskraćivanje prava građanima, sprječavanjem jednakog prava na izbor, borbom protiv jednakosti građana u izbornom procesu… Nažalost tek ćemo pravo lice opstrukcija i ucjena HDZ vidjeti kad bude trebalo osigurati fer i poštene izbore”.

”Naravno da ovakvo bahato ponašanje predstavlja samo još jedan razlog da u listopadu porazimo nazadne etnonacionalne politike podjela, razdora, ucjena. Nitko, pa ni HDZ, nema pravo kidnapovati demokraciju od građana Bosne i Hercegovine”, naglasio je Nikšić.

”Novac za izbore jednostavno mora biti osiguran i ne vidim nikakav razlog današnjoj blokadi. Siguran sam kako i u HDZ-u znaju da je ovo pucanj u prazno, a svima nama upozorenje kako izgleda kada se da mehanizam blokade u ruke onih kojima je blokada države najveći prioritet”, smatra Nikšić.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI