NIKŠIĆ: “Vojin Mijatović bi sigurno bio odličan potpredsjednik FBiH”

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Nikšić je kazao da oni smatraju da u "ovom trenutku ne postoji niko ko ima veći legitimitet od SDP-a da u rukovodstvo Doma naroda FBiH predstavnika srpskog naroda i potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda".

Gostujući u Danu uživo na N1 predsjednik SDP-a Nermin Nikšić govorio je o aktualnim političkim temama u BiH, ali i o stanju u SDP-u. Govorio je i o Vojinu Mijatoviću kao mogućem kandidatu ove stranke za mjesto potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine.

Govoreći o formiranju vlasti u Federaciji BiH, a na upit voditelja Zvonke Komšića da li će se u budućem sazivu rukovodstva FBiH na mjestu potpredsjednika ovog entiteta naći ime Vojina Mijatovića, Nikšić je kazao da oni smatraju da u “ovom trenutku ne postoji niko ko ima veći legitimitet od SDP-a da u rukovodstvo Doma naroda FBiH predstavnika srpskog naroda i potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda”.

“To ime koje ste spomenuli za mene može biti izuzetan kandidat i može biti odličan potpredsjednik FBiH. Još uvijek o tome nismo razgovarali i donosili odluku. Može biti odličan i sigurno bi bio odličan potpredsjednik FBiH. Vojin je jedan od najozbiljnijih kandidata”, kazao je Nikšić.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI