fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Nova presuda Darku Šariću u ponedjeljak

Autor: Tanjug

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu izreći će u ponedeljak, 10. prosinca, drugu prvostupanjsku presudu Darku Šariću i ostalim optuženim za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Europu.

Prvu prvostupanjsku presudu, kojom je Šarić bio osuđen na 20 godina zatvora, a ostali na višegodišnje zatvorske kazne, ukinuo je Apelacijski sud u lipnju 2016. godine i naložio ponavljanje suđenja.

Tužiteljstvo za organizirani kriminal u završnoj riječi od suda je zatražilo da Šarića osudi na maksimalnu zakonom predviđenu kaznu zatvora kao organizatora kriminalne grupe.

Za trojicu svjedoka suradnika tužiteljstvo je predložilo kazne manje od godinu dana, dok je za ostalih 18 optuženih tužiteljstvo u završnim riječima predložilo maksimalne kazne za krivična djela “udruživanje radi vršenja krivičnih djela” i “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Shodno propisanim zakonskim kaznama Šarićevim suradnicima prijeti 10 do 20 godina, dok njemu kao organizatoru grupe prijeti 30 do 40 godina.

Pored Šarića, kao oragnizator grupe optužen je i Goran Soković koji je u bjegu, zatim Željko Vujanović i sada pokojni Dragan Dudić Fric.

Kao pripadnici grupe terete se Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Nikola Dimitrijević, Darko Tošić, Petar Obradović, Miloš Cajić, Milan Milovac, Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, Borislav Tunjić, Boban Stojiljković, Živko Sibinski, Marko Dabović, Marko Račić, Vladimir Račić i Nebojša Sretenović.

Na optužnici se nalaze i tri svjedoka suradnika tužiteljstva Draško Vuković, Radan Adamović i Nebojša Joksović.

U završnici suđenja Šarić je ponovio da tužiteljstvo nema nijedan dokaz protiv njega i da “manipulira podacima, izvlači iz konteksta…”.

Šarićevi odvjetnici su ranije uputili molbu sudu da njihovog branjenika oslobodi, jer, kako tvrde, nema dokaza da je on organizirao kriminalnu grupu koja je krijumčarila kokain prekookeanskim brodovima iz Urugavaja, Brazila i Argentine.

Autor: Tanjug
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});