Novi potres u Indoneziji

Autor: Anadolija

SITUBONDOA - Novi zemljotres jačine 6,4 stupnja po Richteru, pogodio je otok Javu u Indoneziji, manje od dva tjedna nakon razornog tsunamija i potresa koji je pogodio otok Sulawesi.

Potres, koji se dogodio u četvrtak u ranim jutarnjim satima po lokalnom vremenu, pogodio je priobalno područje grada Situbondoa na sjeveroistoku otoka.

U priopćenju Indonezijske agencije za meteorologiju, klimatologiju i geofiziku (BMKG) navodi se da je epicentar potresa bio 61 kilometar sjeveroistočno od Situbondoa na dubini od 10 kilometara.

Nakon zemljotresa nije izdato upozorenje za tsunami, ali su ipak iz BMKG-a upozorili građane na moguće nove potrese.

Američka agencija za geološka istraživanja (USGS) je priopćila da je jačina zemljotresa iznosila 6 stupnjeva , a da je epicentar snažnog potresa bio u Moru Balli, oko 40 kilometara od istočnog kraja otoka Java.

Podsjetimo, razorni zemljotres jačine 7,5 stupnjeva po Richteru pogodio je otok Sulawesi 28. listopada i uzrokovao tsunami čiji valovi su se dizali u visinu i do šest metara.

Nacionalna agencija za upravljanje vanrednim situacijama u Indoneziji (BNPB) saopćila je da je u katastrofi poginulo najmanje 2.045 osoba.

Autor: Anadolija

ZADNJE VIJESTI