fbpx
Instagram

NOVINARI IZNENADA POSJETILI HODŽIĆEVU FIRMU! Evo što su zatekli u ‘Srebrenoj malini’

Autor: Dnevno

Mještani kažu da ne znaju zašto radnika nema na poslu

Hladnjača firme „Srebrena malina“, vlasnika Fikreta Hodžića, koja je ovih dana u Kini kupila 100 respiratora po nalogu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, zbog čega je nastala velika afera, jutros je bila zatvorena i pusta.

Nijednog od navodnih deset uposlenika novinari Avaza nisu našli na radnom mjestu. Kapija je zatvorena, a na parkingu je nekoliko dostavnih vozila.

Nigdje nikoga

Mještani kažu da ne znaju zašto radnika nema na poslu. Pitaju se da li zbog koronavirusa ili afere u vezi nabavke respiratora za koju je „Srebrena malina“ dobila čak 10,5 miliona maraka.

Kažu da je njima dobro došla hladnjača u Mjesnoj zajednici Sućeska, koja obuhvata veliki prostor sa dosta sela, gdje se više od 80 povratnika ovog područja bave proizvodnjom jagodastog voća na površini većoj od 150 dunuma.

– Plodove predajemo u svom mjestu, čime izbjegavamo velike transportne troškove do hladnjača u Potočarima, udaljenih 30 kilometara. Time malina zbog kratkog prijevoza ne gubi na kvalitetu. Ovako vozilo firme „Srebrena malina“ dođe na njivu i pokupi ubrane plodove – kazuju mještani.

Proizvođači maline, kupine i raznog voća s ovog područja, kažu da nema nekih velikih problema u isplati predate robe. Isplata se vrši po tržišnoj cijeni po načinu kako rade ostale hladnjače na općini Srebrenica i Bratunac. Neke hladnjače isplaćuju po završetku berbe, a neke nakon nekoliko mjeseci.

O aferi „Respirator“ u koju je uključen vlasnik ovdašnje hladnjače, TV voditelj Fikret Hodžić, mještani Sućeske nisu htjeli komentirati, naglašavajući ako je neko počinio kriminal, treba biti procesuiran. O ovoj aferi počele su istrage nadležnih tijela.

Autor: Dnevno

ZADNJE VIJESTI