fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Obavijest članovima URB HVO-a ŽZH i braniteljima o podnošenju zahtjeva za tzv “egzistencijalnu novčanu naknadu“

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Iz Službe za Branitelje Grada Širokog Brijega dobili smo obavijest kako razvojačeni Branitelji od sutra 08.08.2019 godine mogu predavati zahtjeve za dobivanje tzv“egzistencijalne novčane naknade“sukladno Zakonu o pravima razvojačenih Branitelja i članova njihovih obitelji usvojen u oba Doma Parlamenta FBiH.

Ukoliko želite tražiti tu tzv“egzistencijalnu novčanu naknadu“ u visini od 5,00 KM po mjesecu sudjelovanja u Domovinskom ratu dužni ste pribaviti slijedeću dokumentaciju:

1.Popuniti zahtjev koji se nalazi u šalter Sali zgrade Grada Širokog Brijega, Služba za Branitelje Grada Širokog Brijega,

2.Pribaviti uvjerenje iz ureda obrane o Vašem sudjelovanju u Domovinskom ratu u BiH u najmanjem trajanju od 1/jedne godine,

3.Uvjerenje Zavoda za zapošljavanje kako ste evidentirani na tom zavodu najmanje 1/jednu godinu prije podnošenja zahtjeva,

4.Potvrdsu-uvjerenje porezne uprave kako ne ostvarujete veća mjesečna novčana primanja od 174,03 KM,

5.Uvjerenje o prebivalištu(CIPS),

6.Preslik osobne iskaznice kojom dokazujete kako imate najmanje 57 godina života,

Poštovani Branitelji i članovi URB HVO-a ŽZH!

Imajući u vidu kako je usvojeni Zakon o pravima razvojačenih Branitelja i članova njihovih obitelji u FBiH potpuno diskriminirajući i protuustavan za najveći broj razvojačenih Branitelja HVO-a i Armije BiH koji ne ostvaruju nikakva trajna mjesečna novčana primanja po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu URB HVO-a ŽZH već priprema ustavnu tužbu za obaranje tog zakona pred Ustavnim sudom FBiH.

Svi vi koji smatrate kako ispunjavate uvjete za dobivanje te tzv “egzistencijalne naknade“ odnosno milostinje koja kategorija spada u nadležnost federalnog ministarstva rada i socijalne politike a ne ministarstva Branitelja dužni smo vas podsjetiti kako ta naknada nije trajna kategorija već kategorija koja se može ukinuti ili mijenjati. Svi vi koji eventualno ostvarite pravo na tu naknadu, odnosno milostinju morate znati kako će vam se ona ukinuti ukoliko poboljšate svoj materijalni status tako da vam primanja budu veća od 174,03 KM mjesečno (ukoliko dobijete mirovinu ili se zaposlite i sl).

A vi: ratni dezerteri, uhljebi, ratni profiteri, lopine, jude, kukavice, tetke, babe, žabe te ostali štakori i ljudske fekalije koji nemate sveze s ratom i ratnim strahotama navalite na podnošenje zahtjeva za tzv “egzistencijalnu novčanu naknadu“ kako i mnogo puta do sad o završetka Domovinskog rata u BiH, jer su vam vrata zgrade Grada Širokog Brijega i sve zgrade općina u ŽZH širom otvorena. Navalite kao i mnogo puta do sada kao glodavci koji glođu tuđe a ne svoje kada su se dijelili braniteljski novci, uzimajte i trošite novce istinskih branitelja iz borbenih postrojbi koji slučajno ne zadovoljavaju kriterije Salkinog zakona jer:

-Nemaju 57 godina života,

-nisu na zavodu za zapošljavanje duže od jedne godine ili nikako,

-nisu bili u ratu najmanje 1/jednu godinu,

-imaju veća mjesečna primanja od 174,03 KM mjesečno,

-nemaju prebivalište u BiH,

I opet kao i mnogo puta do sada gledajte kako drugi skaču oko vrelog novca, krvavo zarađenog od onih koji su prolijevali krv, znoj i suze kako bi nam svima bolje. Kako bi netko drugi u naše i vaše ime uzimao vaše novce, jer im je to omogućeno Zakonom o pravima razvojačenih Branitelja i članova njihovih obitelji u FBiH. Omogućeno je svima onima koji donesu uvjerenje o sudjelovanju u ratu, a to uvjerenje može dobiti svatko jer u uredima obrana su načinjene najveće kriminalne radnje prema istinskim braniteljima, upisivani su mnogi koji nisu bili u ratu, omogućeno je svima onima koji će lažirati svoje imovinsko stanje te kućne liste, jer će upisivati kako nemaju nikakvih mjesečnih primanja a dosta njih ima primanja po osnovu fiktivnih firmi u zemlji i inozemstvu na trećim osobama,dok će sačinjavati kućne liste kako žive sami premda žive sa svojim suprugama i djecom od kojih su većina materijalno zbrinuti i situirani. Blagoslov tom zakonu su dali i određeni predstavnici razvojačenih Branitelja Armije BiH, kao i predstavnici HVO-a u 30-članoj radnoj skupini za izradu takvog nakaradnog zakona.

Ipak braćo, istinski Branitelji iz borbenih postrojbi nemojte gubiti glavu.Ovaj nakaradni zakon će pasti na Ustavnom sudu FBiH kao i na svakom sudu van BiH ukoliko do toga dođe. Trpjeli ste i patili svih ovih 25 godina od završetka Domovinskog rata pa možete s nama trpjeti još jedno kraće vrijeme. A nakon toga doći će dan kada će se konačno zahvaljujući vama i nama usvojiti istinski zakon o pravima razvojačenih Branitelja i članova njihovih obitelji koji će istinskim braniteljima iz borbenih postrojbi priznati njihova trajna i zaslužena prava a ne milostinju.

Živi i zdravi vi nama bili i Bog vas blagoslovio Branitelji najčasniji sinovi države BiH!

URB HVO-a ŽZH

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});