fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

OBJAVLJUJEMO DOKUMENT: Ministar F MUP-a Aljoša Čampara se sastajao sa kriminogenim licima! Dubravko Čampara ostvarivao kontakte sa dilerima droge!

Autor: Dnevno.ba/ Josip Šimić Đinđić

Aktuelni, ministar Ministarstva unutarnjih poslova u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, Aljoša Čampara, (nekada kadar SDA, danas kadar NIP-a), u prethodnom periodu, točnije u septembru 2017. godine, ostvarivao je redovite kontakte da kriminogenim licima i licima, koja imaju vezu sa kriminogenim licima, a koja su bila predmetom istrage Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, piše Josip Šimić-Đinđić!

Policijski službenici Federalne uprave policije F BiH, Terenskog Ureda Sarajevo, Dževad Katkić i Edin Fazlić, su dana 19. 07. 2017. godine, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, broj: 65 0 K 638740 17 Kpp i Naredbi Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, broj: T09 0 KT 0112361 17, kojim je naređeno provođenje posebnih istražnih radnji iz člana 130. stav 2. točka a) i točka d) ZKP-a F BiH prema licima navedenim u Naredbi.

Naredbom Općinskog suda u Sarajevu je naređeno Federalnoj upravi policije F BiH, da prema kriminogenim licima navedenim u Naredbi provodi:

– nadzor i tehničko snimanje telekomunikacija, opremom za presretanje;

– tajno praćenje i tehničko snimanje osoba, transportnih sredstava i predmeta, koji stoje u vezi sa njima, opremom za presretanje;

Postupajući po toj Naredbi, djelatnici FUP-a su sačinili Službenu zabilješku na okolnosti postupanja po predmetu OTA „TRESKA“, te utvrdili, da je:

Dana 08. 09. 2017. godine, presretnu telefonski razgovor između Mirze Tantule (TRESKA 23) i Vedrana Janjića (TRESKA 29) gdje se u razgovoru spominje Aljoša Čampara, te gdje Mirza Tantula pita Vedrana Janjića „šta si rekao da je on“, Janjić odgovara „ministar policije“, a Tantula mu govori „ministar Federalne uprave“, na što mu Janjić govori „brate on mi je doš’o“, nakon čega je nerazgovijetan razgovor, te Tantula na kraju razgovora govori „ma ništa ovo je bezveznjak“ – stoji u zabilješci FUP-a!

Nakon navedenog razgovora u svim slijedećim komunikacijama ni u kakvom kontaktu se nije dalje spominjalo ime Aljoša Čampara.

PAZITE SADA:

Analizom presretnutih razgovora, u momentu obavljanja razgovora između Tantule i Janjića oko 03,42 sata vidljivo je, da se u stanu s Janjićem nalaze Dino Haseta i Amer Muratović zvani Rus, a analizom presretnutih razgovora je vidljivo da je sa istima oko ponoći u stanu bio i Mirza Tantula, navedeno je u Službenoj zabilješci FUP-a!

Opis nije dostupan.

Sva gore navedena lica su u sukobu bila, ili su još uvijek, sa porodicom Sejfović, i to da je lice Anel Sejfović u 2009. godini ranjen od strane Vedada Višnjića (TRESKA 1) gdje je u upotrebi vatrenog oružja učestvovao i Mirza Tantula, odnosno da su gore spomenuta lica sklona upotrebi vatrenog oružja, te gdje je analizom presretenih razgovora vidljivo, da isti nabavljaju vatrena oružja, te da isti kod sebe imaju u posjedu nelegalno vatreno oružje, navedeno je u zabilješci FUP-a!

Analizom gore navedenog nesporno je da je ministar F MUP-a Aljoša Čampara bio u stanu kod Janjića u kasnim satima, te analizom presretnutih razgovora, u momentu obavljanja razgovora između Tantule i Janjića oko 03,42 sata vidljivo je, da se u stanu s Janjićem nalaze Dino Haseta i Amer Muratović zvani Rus, a analizom presretnutih razgovora je vidljivo da je sa istima oko ponoći u stanu bio i Mirza Tantula – sve kriminogena lica.

Da li možete zamisliti npr. u Njemačkoj, da ministar policije ostvari kontakt sa kriminogenim licem, ili licem koje je pod istragom. To bi rezultiralo ne samo smjenom ministra, nego i njegovim hapšenjem. Kod, kao da ništa nije ni bilo!

Ovaj portal je zadnjih dana objavio seriju tekstova i o državnom tužiocu Dubravku Čampari, bratu ministra Aljoše Čampare, da je kao državni tužilac imao vezu sa prijevozom, nabavljanjem, posjedovanjem i konzumiranjem opojne droge kokain, koja je zakonom u BiH proglašena teškom opojnom drogom, zakonom zabranjena. Svjedoče to video zapisi Srećka Manojlovića pronađeni na njegovom mobitelu prilikom dešifriranja i raspakovanja Sky i anom aplikacije, kao i mobilnih uređaja, koji su u prethodnom periodu oduzeti od kriminogenih lica u kojima su pronađeni video zapisi, koji teško kompromitiraju državnog tužitelja Dubravka Čamparu, a koji bi ga – da ima imalo pravde u BiH – morali odvesti na optuženičku klupu Suda Bosne i Hercegovine,a nakon to smo oglasili članak sa dokazima, naziva: „DNEVNO OBJAVLJUJE SNIMKE koji teško inkriminiraju i kompromitiraju državnog tužioca Dubravka Čamparu i Aljošu Čamparu. Sreten Manojlović nabavljao drogu za „ličnu“ upotrebu tužioca Čampare…Dudo preko granice pod policijskom svitom drogu prevozio…SIPA sve znala… Veze sa narko kartelima…“ od 25. lipnja 2022. godine!

VIŠE NA: https://www.dnevno.ba/vijesti/dnevno-objavljuje-snimke-koji-tesko-inkriminiraju-i-kompromitiraju-drzavnog-tuzioca-dubravka-camparu-i-aljosu-camparu-sreten-manojlovic-nabavljao-drogu-za-licnu-upotrebu-tuzioca-cam-259421/?fbclid=IwAR3d6HYqv8n57KBpOU8CGd9-uCrgA92dg6bavcS5OKMaNVA5JcU_jQsUr0Y

VEZANI TEKSTOVI:

JAVIO NAM SE DUDIN SNABDJEVAČ KOKAINA, SRETEN SREĆKO MANOJLOVIĆ I PRIZNAO, DA SVE ŠTO SMO OBJAVILI JE ISTINA: „Odakle brate videa, ja sam prijavio Čampare za drogu…molim te skini članak sa portala…ozbiljne su stvari, ali istinite…“!

https://www.dnevno.ba/vijesti/postoje-vjerodostojne-i-kredibilne-informacije-i-snimci-da-je-tuzilac-dubravko-campara-konzumirao-drogu-od-koga-je-nabavljao-te-kako-je-istu-uz-teske-zloupotrebe-u-sluzbenim-vozilima-preko-granice-259304/?fbclid=IwAR2qbrmdQWkmmWvwR7Bg82haSEDjYnl9Sn693_typbjLUOXlcPCJZIuygbw

 

 

Autor: Dnevno.ba/ Josip Šimić Đinđić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});