fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Od ponedjeljka prva ovogodišnja međunarodna duhovna obnova u Međugorju

Autor: Dnevno.ba

MEĐUGORJE - 26.međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje, održat će se u Međugorju od 18. do 22. ožujka 2019. godine.

Tema susreta u Gospinoj školi je: „Idi za mnom!“ (Mk 10, 21), a to će biti i tema svih međunarodnih duhovnih obnova u Međugorju kroz ovu godinu.

Predavač na duhovnoj obnovi je fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje, a duhovna obnova održat će se u Novoj dvorani u Međugorju.

-Jednom godišnje imaju duhovnu obnovu. Redovito je to u ožujku, na početku jednog novog hodočasničkog vala, koji se nama rađa u ožujku, na poetku godine u kojoj će raditi s hodočasnicima. Dolaze iz jedanaest različitih jezičnih područja iz dvadesetak zemalja, kazala je za Radiopostaju Mir Međugorje Marija Dugandžić, koja u ime župnog ureda Međugorje organizira duhovne obnove, a govorila je i programu.

-Svaki dan se započinje Klanjanjem Isusu u presvetom oltarskom sakramentu. Tu je i molitveni pohod na Brdo ukazanja i Križevac, sudjeluju na večernjem molitvenom programu u crkvi, a u srijedu će biti i na korizmenoj meditaciji za župljane koja se organizira svake srijede u korizmi. Nakon meditacije ostat će na druženju i večeri sa župljanima. Posnoj večeri. Jede se kruh i voda, odnosno čaj i to je jedan od trenutaka koji je njima posebno dragocjen i zanimljiv – susresti se župljanima župe Međugorje i razmijeniti iskustva, kazala je Marija Dugandžić i dodala da postoji i radni dio kako bi se olakšala organizacija hodočašća.

Uz ovu, u Međugorju se kroz godinu organiziraju i druge duhovne obnove. Već u svibnju je duhovna obnova za život, odnosno duhovna obnova za liječnike i medicinsko osoblje, branitelje života, molitva za one koji su izgubili dijete, koji su ranjeni pobačajem, spontanim pobačajem, za supružnike koji žele djecu, za pro-life aktiviste, za žrtve obiteljskog nasilja, samohrane roditelje, trudnice…

U lipnju je 8. Međunarodno hodočašće za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, a u srpnju 24. Međunarodna duhovna obnova za svećenike. Dvadeseta međunarodna duhovna obnova za bračne parove je u studenom.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});