fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

OD SKROMNOSTI DO LUKSUZA: Bandić je volio talijanske cipele, odijela vrijednih po 5 hiljada eura…

Autor: dnevno.ba

Karijeru je možda započeo u blatnjavim cipelama, ali je znao da glavnim gradom Hrvatske mora hodati u dobrim cipelama. Stoga je pomno odabirao talijanske cipele u kojima se pazio na svaki detalj.

Istina na volju, nije bila javna tajna kako je Bandić volio dobre stvari jer je znao za svoj ukus izdvajati i po nekoliko hiljada eura samo kako bi bilo sve najbolje.

Kada je početkom 2000-tih godina zasjeo u fotelju gradonačelnika Zagreba, na svojoj ruci imao je plastični sat s motivom Mickey Mousea. Naravno, godinama kasnije taj sat je pomalo otišao u zaborav, a na ruci su se izmijenjali skupocjeni satovi čije su vrijednosti dosezale vrtoglave iznose.

Tako je na ruci imao sat Paigetom koji je vrijedan oko 100 hiljada kuna što je otprilike oko 25 hiljada maraka. Od “jeftijih modela” nosio je Zenith El Primero Chronomaster te Cartier Pasha vrijednosti oko 10 hiljada maraka.

Što se tiče njegovog privatnog kućnog kuta, ni tu nije puno štedio. Iako je poticao iz skromne hercegovačke obitelji, svoj stan u Zagrebu je uredio s luksuzom. Stoga je npr. samo kuhinja uređena markom Schiffini te je došla sitnih 100 hiljada maraka.

Jedan od najpoznatijih arhitekata u Zagreb Ante Vrban uređivao je Bandićev stan po njegovoj zamisli.

Također, Milan Bandić nije zaboravio ni svoj rodni kraj pa je i tu niknula velebna kuća iako se još nije službeno utvrdilo da je to njegova kuća u Cerovom Dolu.

Vila posjeduje podrum i bistu za koju se prepostavlja da se radi o Bandićevom ocu.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});