fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Pedja Milosavljevic / CROPIX

Odgođen veliki događaj u Rusiji, oglasio se Peskov: Priprema se, vrlo je složeno

Autor: dnevno.ba

Godišnja ‘Direktna linija’ ruskog predsjednika Vladimira Putina s ruskim građanima odgođena je i neće se održati u lipnju kako se očekivalo, potvrdio je glasnogovornik Kremlja u srijedu.

Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov rekao je novinarima u Moskvi da se taj događaj neće dogoditi prije srpnja ove godine, prenosi ruska državna novinska agencija TASS.

Naime, radi se o ‘telefonskom maratonu’ ruskog predsjednika, a u programu obični građani razgovaraju s ruskim liderom o svojim problemima. Peskov je upitan hoće li Putin razgovarati s ljudima u ukrajinskoj regiji Donbas tijekom poziva, a on je novinarima rekao da to neće biti slučaj. Donbas je trenutno poprište intenzivnih borbi između ruskih i ukrajinskih snaga.

‘Opsežne pripreme su u tijeku, vrijeme nije određeno’

“Izravna linija se ne može održati ovog mjeseca. I, shodno tome, ne može se dogoditi ni drugi dio onoga što ste rekli”, rekao je Peskov, osvrnuvši se na pitanje o stanovnicima Donbasa.

Peskov je rekao da vrijeme “još nije određeno”, ali da su “rutinske pripreme u tijeku”. “I s tehničkog i sa sadržajnog gledišta. Ovo je vrlo složen, opsežan događaj. Stoga su rutinske pripreme u tijeku, ali će ući u završnu fazu nakon što se odrede rokovi”, rekao je glasnogovornik Kremlja.

Putin odgovara na pitanja građana

Putin koristi ovaj godišnji događaj kako bi izravno odgovorio na upite Rusa o raznim pitanjima vezanim uz politiku njegove vlade. Pitanja se postavljaju putem telefonskih poziva i poruka.

‘Direktna linija’ odvija se pred publikom u studiju uživo, a tamo su novinari, predsjednikovi pristaše i dužnosnici. Peskov je u srijedu sugerirao da će razgovor s građanima održati i ove godine, iako nije naveo vremenski okvir.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});