fbpx

Nakon sjednice Čapljina u srcu i HRS napustili HNS

Autor: dnevno.ba

Hrvatska republikanska stranka i Čapljinska neovisna stranka – Čapljina u srcu, koje (od ukupno 600 članova HNS BiH, op hms) imaju ukupno 21 vijećnika i zastupnika, napustile su Hrvatski narodni sabor te je predsjednik HRS-a Slaven Raguž kazao je kako su na 9. zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH odbijene sve tri točke dnevnog reda koje je ta stranka predložila.

“Rečeno je da će se o tome raspravljati u izvještaju i rezoluciji, no to se nije učinilo. Predložili smo izmjene teksta Rezolucije koje predsjedavajući uopće nije dao na glasanje. Prema tome, što mi imamo tu raditi? Mogli su ovo zasjedanje organizirati u stranačkim prostorijama, a ne u ovoj “konzervi” bez klime, i informaciju putem e-maila samo proslijediti dalje”, kazao je Raguž.

Po njegovim riječima, zastupnici HRS-a nisu podržali tekst Rezolucije, koja je usvojena na izvještajnom saboru HNS-a, jer se radi o sterilnom dokumentu koji se usvaja svake dvije godine reda radi.

“Protivimo se iz razloga što smo prije ove rezolucije periodično svake dvije godine imali apsolutno iste dokumente, isto sterilno napisane, a koje su ostale manje vrijedne od mrtvog slova na papiru, što sam iznio i za govornicom. Osobno imam dva problema s ovom rezolucijom, prvi je što je napisana, opet naglašavam, sterilno, ljudi od nas očekuju konkretan odgovor, a mi dajemo neke površne strateške stvari”, navodi Raguž.

 

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI