fbpx
Foto: HMS

ODMAH SU UKLONJENI Ured gradonačelnika osudio grafite na Partizanskom spomen obilježju

Autor: Dnevno.ba

Povodom najnovijeg vandalskog čina na Partizanskom spomen obilježju, nacionalnom spomeniku BiH, Ured gradonačelnika Grada Mostara uputio je riječi osude ispisivanja grafita neprimjerenog sadržaja, javlja HMS.

-Osuđujemo sve pokušaje pojedinaca ili organiziranih skupina čije djelovanje dovodi do narušavanja javnog reda i mira, skrnavljenja nacionalnog spomen obilježja, ali i pokušaja stavljanja Mostara u negativni kontekst kada je u pitanju očuvanje spomeničke baštine te mogućeg pokušaja podizanja nacionalnih tenzija.

Od pripadnika MUP-a očekujemo da nakon što se napravi očevid u konačnici otkriju i počinitelj ili počinitelji i nalogodavac ovog vandalskog čina.

Gradske komunalne službe su promptno reagirale i već su uklonile, odnosno prebojile neprimjerene grafite na ulazu u Partizansko spomen obilježje.

Ovim putem želimo poslati i jasnu poruku da se ovakve stvari neće tolerirati i ne trebaju se događati, a tko god ih činio i iz kojih pobuda, neće postići svoj cilj.

Napominjemo također kako će Grad Mostar u idućem razdoblju učiniti dodatne aktivnosti na zaštiti i valorizaciji Partizanskog spomen obilježja. U tu svrhu u proračunu su osigurana sredstva kako za održavanje tako i za sustav video nadzora na prostoru grada, a što se podići razinu sigurnosti i prevenirati ovakve vandalske ispade, priopćeno je iz ureda gradonačelnika Mostara.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI