fbpx
Foto: Večernji list BiH

ODRŽANA KOMEMORACIJA ZA PREMIUNULOG MINISTRA MANDIĆA Biranim riječima se oprostili Novalić, Čović, Plenković

Autor: Dnevno.ba

U amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru održana je komemoracija u povodu smrti ministra zdravstva Federacije BiH doc. dr. sc. Vjekoslava Mandića.

Na početku je voditeljica Ana Marija Dedić pozvala na minutu šutnje za pokojnog ministra, javlja Večernji list BiH.

O dr. Mandiću biranim riječima govorili su ravnatelj SKB-a Mostar Ante Kvesić, tajnik Ministarstva zdravstva FBiH Snježana Bodnaruk, predsjednik Vlade FBiH Fadil Novalić, te predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

U knjigu žalosti povodom smrti svog prijatelja i uvažnog člana HDZ-a BiH među prvima su se upisali i predsjednik ove stranke, te prvi čovjek HNS-a Dragan Čović, kao i predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto.

Brzojav povodom smrti, koji je pročitan u cijelosti, poslao je i hrvatski premijer Andrej Plenković.

– S iskrenim sam žaljenjem primio vijest o preranom odlasku g. Vjekoslava Mandića, ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine i cijenjenog člana naše sestrinske stranke – Hrvatske demokratske zajednice BiH. Pamtit ćemo ga kao uglednog liječnika i bh. političara koji je u dva navrata obnašao dužnost ministra zdravstva FBiH – napisao je Plenković.

Naveo je i Mandićevo neumorno djelovanje i zauzimanje za prava hrvatskog naroda i boljitak cijele BiH – koja se treba temeljiti na ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda.

– Svojim predanim radom pridonio je unaprjeđenju sustava zdravstvene zaštite, posebice u zahtjevnom vremenu koju je pred medicinsku struku stavila pandemija koronavirusa. Molim Vas da u ime Hrvatske demokratske zajednice i u moje osobno primite izrate iskrene sućuti i dubokog poštovanja – naveo je Plenković, prenosi Večernji list BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI