fbpx

Ona je lažno prijavila predsjednika Suda Vladimira Špoljarića!

Autor: Josip Šimić-Đinđić

Sud Bosne i Hercegovine, sudija Mirsad Strika, donio je i dana 01. 10. 2021. godine, javno objavio Presudu, kojom se predsjednik Kantonalnog suda u Sarajevu Vladimir Špoljarić oslobađa od krivičnih optužbi Tužiteljstva BiH, da je počinio krivično djelo iz člana 29. Zakona o ravnopravnosti spolova u BiH, na štetu Enise Pazalje, uposlenice Kantonalnog suda u Sarajevu.

Predsjednik Kantonalnog suda u Sarajevu Vladimir Špoljarić, presudom Suda BiH od 01. 10. 2021. godine, oslobođen je od optužbi, da je: „tokom 2018. i 2019. godine, kada je obavljao dužnost vršioca dužnosti, a kasnije i predsjednika Kantonalnog suda u Sarajevu, kontinuirano i u više navrata neprimjerenim djelima i postupcima vršio nasilje, uznemiravanje i seksualno uznemiravanje kojim je ugrozio mir, duševno zdravlje i fizički integritet uposlenice Kantonalnog suda u Sarajevu Enise Pazalje, koja mu je u više navrata ukazivala na nepoželjnost i neprimjerenost njegovih postupaka. Tokom seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja optuženi je oštećenoj, u svojstvu nadređenog, upućivao prijetnje ugrožavanjem njezinog uposlenja i egzistencije, te višestrukim neprimjerenim postupcima doveo do ozbiljnog ugrožavanja fizičkog i duševnog zdravlja oštećene. Optuženi se tereti da je na osnovu  spola vršio nasilje, uznemiravanje i seksualno uznemiravanje kojim je ugrozio mir, duševno zdravlje i fizički integritet druge osobe, čime je počinio krivično djelo iz člana 29. Zakona o ravnopravnosti spolova u BiH“.

Još u fazi istrage, sve je bilo popraćeno orkestriranom podrškom huškačkih medija, koji su pokrenuli neviđenu medijsku kampanju protiv Špoljarića, a koju medijsku kampanju je predvodio Avdo Avdić još za vrijeme dok je radio na Internet portalu Žurnal magazin, objavivši tako još u fazi istrage, više javnih članaka da je Špoljarić prijavljen SIPA-i za seksualno uznemiravanje Pazalje.

Prije nešto više od godinu dana, Špoljarić je demantirao navode objavljene na Žurnal magazinu, da je seksualno uznemiravao Pazalju. „U potpunosti demantujem navode koje je objavio portal „Žurnal“ o navodnom seksualnom uznemiravanju i mobingu nad uposlenikom Kantonalnog suda u Sarajevu… Tvrdnje su potpuno neistinite, zlonamjerne i usmjerene na diskreditovanje mene kao predsjednika suda“, tvrdio je prije više od godinu dana predsjednik Kantonalnog suda Sarajevo Vladimir Špoljarić, nakon što je Žurnal objavio kako je prijavljen jer je seksualno uznemiravao pravnicu Enisu Pazalju, tadašnjeg sekretara ovog suda.

Odvjetnik Senad Pizović, Špoljarićev branitelj je u završnoj riječi rekao da je motiv ovog postupka bio da se “napakosti” optuženom Špoljariću, jer je pozvao inspekciju zbog nepravilnosti u radu oštećene Enise Pazalje.

Naime, portal Dnevno.ba je od samoga početka i prije podizanja optužnice protiv Špoljarića, još u fazi istrage, upozoravao, da se radi o montiranoj istrazi, a kasnije i optužnici protiv Špoljarića, te da je Pazalja lažno prijavila Špoljarića.

VEZANI LINKOVI:

PALA MONTIRANA OPTUŽNICA: Sud BiH oslobodio svih optužbi sudiju Vladimira Špoljarića!
Sudac Vladimir Špoljarić – markiran da se klevetom (s)makne!
Pazaljina zavjera s „bolovanja“ protiv suca Vladimira Špoljarića – II. DIO!
Kako je teklo montirano rušenje Predsjednika Suda Vladimira Špoljarića?! Vrlo jednostavno! Ovako!
ŠIMIĆ PISAO GORDANI TADIĆ: „Zaustavite montirani progon sudije Vladimira Špoljarića, jer ćete biti sukrivac pred Bogom za njegovu patnju“!

Autor: Josip Šimić-Đinđić

ZADNJE VIJESTI