fbpx

Općina Tomislavgrad potpisuje Memorandum suradnje s mrežom ACCOUNT

Autor: D.Ivanković

TOMISLAVGRAD - Udruženje INFOHOUSE iz Sarajeva kao predstavnik Antikorupcijske mreže ACCOUNT i općina Tomislavgrad u ponedjeljak, 30. ožujka 2015. godine, potpisat će Memorandum o suradnji na izgradnji kapaciteta nevladinih organizacija i odabranih općina u izradi strategija za borbu protiv korupcije na lokalnoj razini.

Memorandum će potpisati Dženana Alađuz, direktorica Udruženja INFOHOUSE i Ivan Vukadin, načelnik općine Tomislavgrad. Potpisivanje će biti obavljeno u prostorijama općine Tomislavgrad u 12.00 sati.

Memorandum se potpisuje u svrhu povećanja prevencije u borbi protiv korupcije na lokalnoj razini, a uključuje formiranje zajedničke radne grupe, tehničku podršku, edukaciju i razmjenu informacija.

Na ovaj način općina Tomislavgrad aktivno se uključuje u izradu Strategije za borbu protiv korupcije na lokalnoj razini, na čemu će aktivno surađivati i sa nevladinim sektorom.

Tomislavgrad je jedna od šest općina i gradova na području Bosne i Hercegovine sa kojima će biti potpisan istovjetan memorandum, a među njima su Goražde, Trebinje, Bijeljina, Gračanica i Doboj.

Suradnja se realizira u okviru aktivnosti koje provodi ACCOUNT – mreža organizacija civilnog društva ujedinjenih u borbi protiv korupcije. ACCOUNT okuplja 160 članica i jedan od osnovnih ciljeva Mreže jeste jačanje kapaciteta i uloge organizacija civilnog društva u borbi protiv korupcije.

Autor: D.Ivanković

ZADNJE VIJESTI