fbpx

Osmica na slobodi

Autor: Dnevno.ba

Direktor OSA-e Osman Mehmedagić pušten je na slobodu nakon što je 48 sati proveo u pritvoru, potvrđeno je za N1 iz Tužiteljstva BiH. Sud BiH odbio je zahtjev Tužiteljstva BiH da mu se odredi jednomjesečni pritvor.

Podsjetimo, tužitelj Oleg Čavka zatražio je pritvor za Mehmedagića zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili sudionike, kao i iz razloga što bi njegovo puštanje na slobodu moglo prouzročiti uznemirenje javnosti i građana, s obzirom na to da su, kako kaže, već evidentirani elementi narušavanja sigurnosti povezani s lišavanjem slobode navedenog osumnjičenog.

Senka Nožica, odvjetnica Osmana Mehmedagića, kazala je da nema kaznenog djela te da je njen branjenik uhićen nezakonito.

“Smatramo da nema ni osnova ni sumnje da naš branjenik počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret i ne postoji pritvorski razlog da se zadrži. Uhićenje našeg branjenika je kroz određen medije najavljivano punih mjesec dana. Ako to nije diktirano određenim političkim utjecajem onda ne znam što je. Ja uzimam sebi za pravo da kažem da jeste jer se radi o poziciji našeg branjenika koja je interesantna za preslagivanje vlasti”, kazala je Nožica.

Tužiteljstvo BiH sumnjiči Mehmedagića za kaznena djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI