fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

OSTVARUJU SE ČOVIĆEVE NOĆNE MORE: Miroslav Škoro iz Hercegovine juriša na hrvatski tron!

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - RTL Danas je sinoć objavio rezultate ekskluzivnog istraživanja RTL-a i Promocije plus CRO Demoskop za mjesec veljaču.

SDP je drugi mjesec zaredom zadržao prednost ispred HDZ-a u Hrvatskoj.

Da su parlamentarni izbori u Hrvatskoj provedeni početkom ovog mjeseca SDP bi zaokružilo najviše birača – 28,9 posto (27,8 posto u siječnju). Postotni bod više nego prije mjesec dana, a čak 13 postotnih bodova više nego u istom mjesecu prošle godine. HDZ je na 26,8 posto (26,9 posto u siječnju). Slično kao prošlog mjeseca, a u odnosu na prošlogodišnju veljaču stranka na vlasti bilježi pad od gotovo 2 postotna boda, prenosi Slobodna Bosna.

Dok se čeka da Miroslav Škoro formira svoju stranku, njegova nezavisna lista je treći izbor: 9,4 posto.

MOST, koji je Škoru podržao na predsjedničkim izborima, uz blaži pad je na 5,1 posto (5,6 posto u siječnju). I lista Mislava Kolakušića je u padu – tek na pola puta do izbornog praga, odnosno 2,5 posto.

Pad bilježi i HSS – sada je na 2,3 posto a sličan je rejting i Hrvatskih suverenista (2,2 posto) kojima je dio birača očito prešao Škori, s kojim bi se tek trebali formalno udružiti.

Podsjećamo, „Slobodna Bosna“ je ranije pisala kako su politički planovi Miroslava Škore usko vezani za nezadovoljne birače HDZ-a BiH u Hercegovini, što se najbolje moglo vidjeti nakon prvog kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj.

Škoro je u prvom krugu predsjedničkih izbora u Bosni i Hercegovini, unatoč općoj mobilizaciji glasačke mašinerije HDZ-a BiH, osvojio 26 posto glasova, ili svega 10.000 glasova manje od Kolinde Grabar Kitarović, te se s takvim rezultatom opravdano nada kako bi osnutkom nove političke stranke mogao računati i na dio glasačkog „kolača“ u BiH, s posebnim akcentom na Hercegovinu, tradicionalno uporište HDZ-a BiH.

Izvjesno je kako će Miroslav Škoro osnovati stranku i u Hercegovini i oko sebe okupiti sve više nezadovoljnika HDZ-ovom politikom, te pored krajnje desnice u svoje redove privući i one glasače koji su do sada bili odani HDZ-u BiH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});