fbpx
FOTO: FENA

Otvorene prijave za ‘Jahorina Ultra trail’ do 19. juna

Autor: Dnevno.ba

Sve trke su pokrivene Race Management Solutions Sistemom za mjerenje vremena i "live“" praćenjem trkača tokom takmičenja na interenet stranici www.jahorinatrail.com, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

U organizaciji Olimpijskog centra Jahorina 24. i 25. jula bit će održano takmičenje “Jahorina Ultra traila”. Ove godine trkači imaju šansu da se oprobaju u tri trke – Mini 24 km, Maxi 50 km i Ultra 100 km. Posebna zanimljivost je da Maxi startuje na Bjelašnici čime organizatori žele povezati dvije olimpijske planine.

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj na Jahorini direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić je rekao da Maxi trku organizuju u saradnji sa ZOI 84.

– Na naše veliko zadovoljstvo zajedničkim snagama sa direktorom Jasminom Mehićem i njegovim timom ćemo realizovati Maxi trku koja je posebno atraktivna upravo zbog toga što simbolično spaja dvije olimpijske planine i u centar stavlja grad Sarajevo. Prijavljeno je više od 300 takmičara iz 20 zemalja, koji će trčati našim novim trail stazama. Prijave i uplate za takmičenje su moguće do 19. juna i nakon toga mi se selimo na teren – kazao je Ljevnaić.

Pozvao je sve trkače rekreativce ali i profesionalcevda se i ove godine prijave na zvaničnom sajtu – www.jahorinatrail.com i uživaju na trail stazama.

Sve trke su pokrivene Race Management Solutions Sistemom za mjerenje vremena i “live“” praćenjem trkača tokom takmičenja na interenet stranici www.jahorinatrail.com, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

– Nagradni fond za najspremnije i najbrže ove godine je 5.000 KM, plus nagrade sponzora ali i učešće na parterskim trkama Cappadocia Ultra Trail, 100 milja Istre, Red bull 400, Skakavac trail, Golden ring Ultra trail, Stara planina Ultra trail i Ultra Trail Hungary – dodao je Ljevanić.

Direktor ZOI ’84 je Jasmin Mehić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dvije planine.

– Od dva ski centra, Bjelašnice i Jahorine, se očekuje da se dugoročno uvezuju. Radimo jako puno na uvezivanju ljetnje ponude, a Jahorina Ultra trail je naš prvi korak. Ljetnja ponuda je budućnost skijališta kako Jahorine tako i Bjelašnice i svaka inicijativa koja uvezuje ova dva skijališta je uvijek dobrodošla. Drago mi je da trka Maxi trail startuje s Igmana i imaćemo priliku da trkačima pokažemo sve ljepote Bjelašnice i Igmana. Start sa Igmana će biti posebno atraktivan za trkače jer pripremamo interesantan program – rekao je Mehić.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI