fbpx

Otvoreno pismo Amelu Pervanu koji preko facebook stranice portala Dnevno.ba širi laži i dezinformacije!

Autor: Dnevno.ba

Premda nikada ne komentiram nikoga preko facebook stranica (koju ne koristim) a ni inače ovaj put sam dužan reagirati poradi cjelokupne javnosti na neosnovano i nezakonito blaćenje moje malenkosti od komentatora koji se potpisuje pod Amel Herc Pervan, a on je imenom i prezimenom Amel Pervan iz Sarajeva. Na nekim portalima on je vanzemaljac a nekad se potpisuje punim imenom i prezimenom kako bi putem medija iznosio laži o meni koje u javnosti stvaraju krivu sliku o meni kao čovjeku ali i kao predsjedniku URB HVO-a ŽZH.

Amel Pervan je u više navrata na svako moje javno priopćenje koje sam iznio potpisujući se punim imenom i prezimenom ili ispred URB HVO-a ŽZH na portalima Dnevno ba i SirokiBrijeg.info iznio niz laži i proizvoljnih konstrukcija ničim utemeljenih, a sve nakon događanja ispred Parlamenta FBiH od dana 23.05.2018 godine kada sam jedva izvukao živu glavu zbog napada na mene od strane pojedinih članova UZB/Borci BiH iz Ljubuškog i pripadnika Armije BiH u režiji tzv “kampa heroja“.

U skupni onih koji su krenuli na mene bio je i Amel Pervan s kojim sam bio na mnogim sastancima s predstavnicima aktualne zakonodavne i izvršne vlasti u FBiH u Sarajevu i diljem FBiH, kada sam ga na očigled mnogih članova radne skupine smirivao kako ne bi napravio incident zbog svoje plahe naravi.

Branio sam ga od napada mnogih koji su tvrdili kako je narkić, sarajevski klošar, šibicar jer mi je oduvijek bio simpatičan sa svojim osebujnim stilom kojim je napadao predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti u FBiH te pojedine generale Armije BiH čemu sam svjedokom u više navrata. Djelovao mi je nekako poput Charlia Chaplina sa svojim hodom i stilom.

No, više ga ne mogu i ne smijem braniti jer je prevršio svaku mjeru i to sam danas odlučio prekinuti. Kako sam ja oduvijek u braniteljskim redovima poznat po tome da volim dokaze i činjenice, te istjerati stvari na čistac jer mi je to profesija ovaj sam put odlučio javnosti podastrijeti činjenice i dokaze kako bih obranio svoju malenkost od neutemeljenih laži Amela Pervana pa krenimo redom:

1.Prva stvar je ta što Amel Pervan u zadnje vrijeme svaki svoj komentar počinje s fotkom rang liste razvojačenih Branitelja HVO-a na kojoj je moje ime točno napisano na četvrtom mjestu te rang liste razvojačenih branitelja pripadnika HVO-a. Premda sam ja to već raščistio s njim putem nekoliko e-mailova na koje nije imao što nadodati ovim putem ću izvijestiti javnost o čemu se tu zapravo radi.

-Stambena fondacija za zbrinjavanje Branitelja na nivou FBiH svake godine dodjeljuje kredite za stambeno zbrinjavanje Branitelja i članova njihovih obitelji. Takvi krediti se dodjeljuju pripadnicima braniteljskih populacija Armije BiH i HVO-a i mnogi su na taj način dobili kredite uz povoljnu kamatu do 2% kako bi obnovili ili izgradili stambene objekte. Ja se nikada u životu nisam prijavio za taj kredit premda ispunjavam sve uvjete po tom kreditiranju. Ne radimo ni ja ni supruga, živimo u staroj ne uvjetnoj kući za stanovanje, a imamo jedno dijete sa smetnjama u psiho-motornom razvoju (100% civilni invalid). Nikada se nisam prijavio za taj kredit boreći se za druge razvojačene Branitelje svih ovih 6/šest godina od kada sam u UZB ŽZH odnosno URB HVO-a ŽZH kako bi oni dobili kredite ili drugu vrstu pomoći a da ne govorim o borbi za prava razvojačenih Branitelja u FBiH u koju sam dao cijeloga sebe.

Nisam se prijavljivao za kreditiranje u tu stambenu fondaciju da mi ne bi likovi poput Amela Pervana prigovorili kako sam izdao Branitelje kako bih dobio neki kredit ili neku pomoć od federalnog ministarstva Branitelja premda je ova stambena fondacija potpuno samostalna pravna osoba,čime sam svih godina od završetka rata materijalno ali i nematerijalno ugrožavao svoju suprugu i svoje dijete zbog čega sam svakodnevno doživljavao napade od svoje bliže i daljnje rodbine, kumova, prijatelja i poznanika koji su me nazivali budalom koja sve radi protiv sebe i svoje obitelji.

Ove godine sam se prijavio slijedeći sve uvjete natječaja i upravo zbog uvjeta koje u potpunosti zadovoljavam i ispunjavam moje se ime našlo na rang listi broj 4/četiri u rubrici razvojačenih branitelja FBiH ispred HVO-a i sada Amel Pervan obmanjuje javnost kako sam ja izdajnik koji se ulizao sa Salkom Bukvarevićem i HDZ-om BiH kako bih bio broj 4/četiri na toj rang listi.

Za sve ove činjenice koje navodim postoje materijalni dokazi u stambenoj fondaciji FBiH koje sam spreman podastrijeti javnosti bilo kada i bilo gdje ukoliko to netko zatraži od mene. Osim toga i Amel Pervan je imao mogućnost tražiti kredit od te fondacije kao i ja te tisuće drugih pripadnika Armije BiH i HVO-a ukoliko ispunjava uvjete iz tog natječaja a ne neosnovano olajavati moje ime putem medija. Osim toga taj kredit treba vraćati jer je on na 10 ili 15 godina. Nitko nikome ništa ne daje besplatno da se zna poradi cjelokupne javnosti.

2.Amel Pervan u današnjim komentarima na facebook stranici portala Dnevno.ba navodi rješenje premjera FBiH Fadila Novalića te izmjene i dopune tog rješenja u kojem se našlo njegovo ime umjesto Mirsada Siočića u radnoj skupni od 20/dvadeset članova te skupine koja je radila na nacrtu nakaradnog, protuustavnog i diskriminirajućeg zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji na štetu najvećeg dijela razvojačenih Branitelja u FBiH. On također pokazuje i zahtjev tzv “kampa heroja“ koji je predložio članove za radnu skupinu. No Amel Pervan pošto nije dovoljno educiran za takvu vrstu poslova treba ga dodatno educirati i reći mu:

Ovi dokumenti koje ja uslikao i objavio na Dnevno ba će poslužiti kao dokazi upravo protiv njega, te Fadila Novalića premjera FBiH jer tzv “kamp heroja“ nije pravna osoba, nema legalitet a ni legitimitet za predstavljanje svih razvojačenih Branitelja u FBiH premda Amel Pervan misli kako ima kao i svi oni koji su s njim surađivali u tom tzv. “kampu heroja“. To što je premjer FBiH Fadil Novalić nasjeo na jeftine štosove predstavnika tzv “kampa heroja“ koji formalno-pravno ne predstavljaju ništa i nikoga i ne postoje nigdje na papiru je njegova greška i s njom će se morati nositi ubuduće na sudovima i tužiteljstvima kao i Amel Pervan i Hamza Krkalić zbog kaznenih dijela lažnog predstavljanja a Fadil Novalić i njegovi suradnici zbog kaznenih dijela zlouporaba položaja ili ovlasti propisanih KZ FBiH. A njihova zlouporaba se ogleda u tome što su tebe Pervane i Krkaliću Fadil Novalić i njegovi suradnici prije svega trebali pitati kao mnogi suci u sudovima diljem FBiH: koga vi predstavljate i imate li punomoć za zastupanje? Ukoliko takve punomoći nema od ovlaštene osobe Novalić i suradnici su Vas bili dužni odstraniti sa svih sjednica na kojima ste bili odnosno poništiti sve vaše radnje poduzete u zastupanju razvojačenih Branitelja. I još da ti oblakšam Pervane ako misliš kako ja, Drago Grbavac, Irhan Ramić Kiro, Esudin Džafić, Armin Plivčić Pliva te Sead Kličić Major nismo imali uredne punomoći za zastupanje razvojačenih Branitelja u FBiH na kojima smo sudjelovali grdno se varaš. Svi smo imali uredne punomoći jer smo svi do jednoga bili na čelu braniteljskih udruga iz Domovinskog rata u BiH i svi smo upisani kao ovlaštene osobe za zastupanje svojih udruga u rješenjima udruga u ministarstvima pravosuđa i uprava u našim županijama.

Hvala ti Pervane što si javno uslikao ovu dokumentaciju koja te diskreditira u svakom pogledu kao i premjera FBiH Fadila Novalića. Hvala ti također što si meni i Dragi Grbavcu u zadnjih nekoliko godina putem e-mailova dostavio mnoštvo korisnih dokumenta iz rata. Na tome ti osobito hvala jer si i to u nekim e-mailovima upućenim meni izričito naglašavao a ja ne lažem nikada.

3.Komentari Amela Pervana kako sam ja izdajnik i plaćenik će morati naći mjesto na za to odgovarajućem mjestu gdje će on morati dokazati te laži zbog kojih sam ja mogao izgubiti glavu ispred Parlamenta FBiH dana 23.05.2018 godine na koje je jadan i kukavan nasjeo on i neki predstavnici UZB/Borci BiH i Armije BiH a zbog čega su neki članovi UZB/Borci BiH pa čak i URB HVO-a ŽZH napustili put kojim je išao Vlado Marušić kao predsjednik URB HVO-a ŽZH.

Poradi cjelokupne javnosti dužan sam iznijeti jednu laž i gnusobu koja me je dočekala dana 23.05.2018 godine ispred Parlamenta FBiH u Sarajevu a koju sam saznao naknadno: Drago Grbavac Predsjednik UZB/Borci BiH mi je na našem zadnjem sastanku uživo nakon 23.05.2018 godine rekao kako je dobio informacije od nekog pripadnika Armije BiH čije ime ne zna ali ga zna po viđenju kako sam se ja 2/dva dana prije održavanja sjednice Parlamenta FBiH u Sarajevu dana 23.05.2018 godine kada sam mogao izgubiti glavu, znači 21.03.2018 godine u Zenici u jednom hotelu našao s federalnim ministrom Salkom Bukvarevićem i da je portir tog nekog hotela zabilježio kada sam u taj hotel s Bukvarevićem ušao i kada sam iz njega izišao. Pitao sam Dragu Grbavca vjeruje li on u to, na što mi je on rekao kako ne vjeruje što mediji pišu na što sam mu ja samo zadnji put u životu nešto rekao a bilo je: “Pa moj Drago upravo zbog te laži ja sam kao tvoj dugogodišnji najbliži i najiskreniji suradnik mogao izgubiti glavu tu pored tebe kojih 20 metara a ti se nikada nisi na to javno očitovao“.

4.To je samo jedna od laži i neistina koje su iz samih centara moći u režiji struktura UDBE i KOS-a bile servirane malo vjernim i lakovjernim braniteljima kako bi me se u njihovim očima diskreditiralo i ocrnilo u javnosti bez ikakvih materijalnih dokaza i činjenica, odnosno kako bi me se eliminiralo iz pregovaračkog tima za potpunu i dosljednu provedbu Rezolucije Branitelja u FBiH.

5.Sada dolazimo do dijela u kojemu sam ja dolje potpisani Vlado Marušić imenom i prezimenom u više navrata Amela Pervana i Hamzu Krkalića nazvao izdajnicima najvećeg broja razvojačenih Branitelja u FBiH bez ikakvih stalnih mjesečnih novčanih primanja. Iza svake svoje riječi stojim i tvrdim kako su Hamza Krkalić i Amel Pervan zajedno sa svim predstavnicima 30-člane radne skupine koja je radila na nacrtu zakona o pravima razvojačenih Branitelja izdali te Branitelje. Izdali su ih i zastupnici oba doma Parlamenta FBiH koji su digli ruke u Parlamentu za taj nakaradni, protuustavan i diskriminirajući zakon.

Ja dolje otpisani Vlado Marušić nikada ne bih digao ruku za zakon koji braniteljima daje milostinju a ne PRAVO. I upravo taj Amel Pervan zna jako dobro za što postoje mnogi svjedoci kako ja nikada a ni Drago Grbavac dok smo zajedno djelovali nismo digli ruku za nešto što diskriminira ijednog razvojačenog Branitelja u FBiH iz borbenih postrojbi bez obzira da li je:

-u radnom odnosu ili ne,

-da li je u mirovini po osnovu rada ili ne,

-da li ne zavodu za zapošljavanje ili ne,

-da li ima 57 godina ili ne,

-da li je bio u ratu 12 mjeseci najmanje,jer smo se oduvijek borili za one branitelje iz borbenih postrojbi koji dokažu minimalno sudjelovanje u Domovinskom ratu od 1/jedan mjesec,

-da li ima prebivalište u BiH ili ne,

-jesam li ikada ja dolje potpisani Vlado Marušić igdje izjavio da tražim objavu jedinstvenog registra branitelja, jer sam uvijek i svugdje izjavljivao kako tražimo Izradu zakona o jedinstvenom registru Branitelja i njegovu javnu objavu, uz odvajanje borbenih od neborbenih postrojbi, kao i javnu objavu svih korisnika iz BIZ-a (braniteljsko-invalidske zaštite).

To je rezime naše borbe u koju sam ja dolje potpisani Vlado Marušić zajedno s gore navedenim suradnicima iz obje vojne komponente unio cijeli svoj život da bi likovi poput Amela Pervana i Hamze Krkalića sve to bacili u vodu na štetu razvojačenih Branitelja bez ikakvih trajnih mjesečnih primanja iz rata. I tko je tu izdajnik i licemjer Pervane? Ja koji sam u potpunosti štitio Rezoluciju Branitelja ili ti Pervane i Hamza Krkalić koji ste braniteljima kroz nakaradni zakon namijenili zabiti zadnji čavao u njihov lijes. Javnost će u narednim tjednima, mjesecima i godinama prosuditi moj Pervane jer je ovo napisano živa istina i za to postoje materijalni dokazi.

5.I sada moj Amele Pervane nastavi i dalje objavljivati laži, obmane i lažne konstrukcije o meni ukoliko imaš snage i volje za to nakon ovakvih dokaza i činjenica.

Ipak Vlado Marušić ne umije mrziti nikoga pa ni tebe i ustrajno ću moliti Boga koji je ljubav i praštanje i za tebe i za sve one koji zbog svoje malo vjernosti postaju lakovjerni i povjeruju u laži koje nemaju nikakvog osnova ni temelja.

Neka ti je ubuduće Bog na pomoći!

Vlado Marušić

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI