fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

OTVORENO PISMO GORDANI TADIĆ I ĆAZIMU HASANSPAHIĆU: „Okončajte Murizovu agoniju“!

Autor: Josip Šimić-Đinđić

U jeku podjele olovki, upaljača, čokoladica sa likovima kandidata za općinsko vijeće, skoro pa ne primijećeno prošla je vijest o prolongiranju objave Odluke Vrhovnog suda FBiH po pitanju smrti(ubistva) rahmetli Dženana Memića!

Svima je sve jasno, da ne ponavljam mnogo puta ponovljeno. Umjesto u utorak, 27.10.2020, zbog bolesti jednog od članova Vijeća, zamislite, objava je prolongirana za mjesec dana, a i tada, ko zna!

Ovom prilikom obraćam se čestitim, obraćam se Glavnoj državnoj tužiteljici gospođi Tadić, postupajućem tužiocu g. Ćazimu Hasanspahiću, sa molbom, OKONČAJTE ovu agoniju više, vrijeme je. Okončajte ovaj zulum koji se čini ovoj porodici od onih koji su očito privatizovali pravosudni sistem u Kantonu Sarajevo i FBiH.

Budite svijetli primjer čestitosti poput sudije Igora Todorovića!

I vi i ja znamo da imate što je potrebno, NE ČEKAJTE!

Nemojte biti saučesnici u još jednoj tragediji koja bi mogla zadesiti ove čestite ljude! Nemojte dopustiti da čovjek koji evo petu godinu strpljivo sa svojim advokatom dokazuje ono što je Kantonalni sud u Sarajevu u dva navrata presudom potvrdio zahvaljujući čestitim vještacima, posustane! Nemojte, jer ja ne znam koliko je sabura u njemu još ostalo!

Istrpio je babo Muriz i beskrupuloznost ilidžanskih “kapa“ koji su mu nemušto, mucajući savjetovali, “bori se, ali ne pritišći previše!“, “šta ćeš postići i kada se dokaže, pa usvoji dijete, lakše ti je!“

Istrpio je babo Muriz i da mu oni koji misle da nešto znače poruče da ne može dobiti Zlatnu plaketu općine Ilidža za koju su ga predložile njegove komšije, jer je neko “odozgo“ rekao da se Muriz previše bori!

Osaburio je babo Muriz i kada su mu nakon dženaze rahmetli Dženanu pred vrata bahnuli inspektori MUP—KS i servirali priču o četvorici mladića iz Hrasnice za koje su “utvrdili“ da su odgovorni za Dženanovu smrt! Tada je, (a sada za to imamo i dokaze) babo Muriz trebao biti zloupotrijebljen i pravdu uzeti svojim rukama u životima onih koji nisu ubojice! Ova situacija je poruka onima koji po Ilidži serviraju priču o zloupotrebi borbe za pravdu!

Na kraju, želim pitati istinske borce, Murizove saborce, jesmo li uradili dovoljno, najviše što smo mogli? Jesmo li, i vi i ja dali 100% od sebe, ili su nas poratni prvoborci, jurišnici na srebreni escajg iz Titove vile, i oni koji su jurišali na Dedo kafu od 1/2 kg iz Stojčevca zatrovali pričom kako je Muriz zloupotrijebio svoje dijete???!!

Zato, umjesto laži koje vam poturaju zaštitnici Dženanovih ubica, odvraćajući vas od podrške Murizu, popijte kahvu sa Murizom, čujte istinu. Otvorite vrata kao njegovi saborci, ne posustajte, jer ako on posustane u saburu, molim Uzvišenog Gospodara da me poživi bar jedan tren nakon toga da vam kažem da ste izdali onoga ko vas i vašu djecu nije, ni u ratu, ni u miru!

Mahsuz selam čestitim, Dženanov muallim, imam, Murizov saborac do pobjede ako Bog da, Fočo ef. Asad.

Autor: Josip Šimić-Đinđić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});