fbpx
Korisnik

Ovaj grad srušio je rekord kad je u pitanju trajanje karantene

Autor: Dnevno.ba

Australski grad Melbourne postavio je rekord najdužeg kumulativnog trajanja vremena koje je grad proveo u karanteni zbog pandemije korona virusa.

Melbourne, glavni grad savezne australske države Viktorije, na istočnoj obali, u nedjelju je nakupio ukupno 245 dana koje je proživio uz nalog da se ostane kod kuće, objavio je kanal ABC.

Melbourne je tako nadmašio raniji rekord koji je držao Buenos Aires. Argentinska prijestolnica izdržala je 234 dana karantene, od 20. ožujka do 11. studenoga 2020. te kratki 10-dnevni lockdown od 21. svibnja do 31. svibnja ove godine, naveo je ABC.

Melbourne je trenutno u svom šestom potpunom zatvaranju otkako je počela pandemija korona virusa i lockdown bi trebao trajati najmanje još tri tjedna.

Broj slučajeva zaraze u državi Viktoriji tek je nedavno nadmašio susjedni New South Wales, u kojem je broj slučajeva počeo padati nakon što je dostigao očigledan plafon.

U Melbourneu su ljudi na rubu živaca. U rujnu su prosvjednici nekoliko dana bili na ulicama prosvjedujući protiv obveznog cijepljenja u sektoru gradnje.

Procjenjuje se da će ta savezna država 26. listopada postići procijepljenost starijih od 16 godina od 70 posto, čime bi se došlo do kraja lockdowna po utvrđenim pravilima.

No državni premijer Daniel Andrews rekao je da ne isključuje potrebu da se utvrđene mjere produže bude li potrebno.

Australija, s 25 milijuna stanovnika, dugo se borila strategijom potpunog iskorjenjivanja virusa, ali nakon što nije uspjela obuzdati nekoliko izbijanja zaraze delta varijantom okrenula se ciljevima ostvarivanja određene razine cijepljenja kao načinu da se iziđe iz zatvaranja.

Australija ima 105.000 slučajeva zaraze i više od 1.200 umrlih povezano s Covidom od izbijanja zaraze.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI