fbpx
Foto: Fena

OVO JE KONAČAN ISHOD JUČERAŠNJIH NAVIJAČKIH NEREDA U MOSTARU Šest osoba uhićeno, više osoba ozlijeđeno, među njima i dva policajca! Jedan mladić je teško!

Autor: Dnevno.ba

Mostarska policija je uhitila šest osoba zbog osnovane sumnje da su sudjelovali u jučerašnjem obračunu navijačkih skupina u Mostaru. U okršaju je ozlijeđeno više osoba, među kojima su i dva policajca, a jedan mladić je životno ugrožen.

Glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić za Klix kaže da je policija radila neumorno tijekom cijele noći i da se i dalje intenzivno radi kako bi se ovaj nemili slučaj rasvijetlio.

“Do sada je šest osoba privedeno i nad njima se provodi kriminalistička obrada. Radimo operativno na terenu i na prepoznavanju osoba koje su izazvale incident te će u skladu sa zakonskim propisima bit svi procesuirani”, kazao je Marić.

Podsjetimo, jučer u 14:20 sati na raskrsnici ulica kardinala Stepinca i Mile Budaka u blizini bivšeg hotela “ERO”, došlo je do fizičkog sukoba više mlađih nepoznatih pripadnika navijačkih skupina koji su se tukli palicama i kamenjem, a intervencijom pripadnika MUP-a HNŽ sukob je prekinut i stanje javnog reda i mira stavljeno je pod nadzor.

U ovom sukobu ozlijeđeno je više osoba, a 19-godišnji E.P. je zadobio ozljede opasne po život, te je hospitaliziran u SKB Mostar, nakon što mu je prva pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić” .

Uz životno ugroženog mladića, u ovoj zdravstvenoj ustanovi su također hospitalizirana dva policijska službenika.

Iz MUP-a HNŽ navode kako policijski službenici PU Mostar provode kriminalističku istragu i rade na utvrđivanju identiteta sudionika ovih nereda.

Navodno se sukob navijača Veleža i Zrinjskog se dogodio zbog ispisanih grafita između bivšeg hotela “Ero” i Carinskog mosta.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI