fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

OVO MORATE VIDJETI: Obitelj u Sarajevu nije poginula slučajno! Pronađeno oproštajno pismo i otkrivene čudne stvari

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Profesor matematike u Srednjoj prometnoj školi u Sarajevu Almir Brkić (38), njegova nevenčana supruga Lamija Selimović (38) i šestogodišnja ćerka Fatima Brkić poginuli su u stravičnoj prometnoj nesreći u tunelu Igman na autoputu Vlakovo – Lepenica. Lamija Selimović, koja je nastradala u jučerašnjoj nesreći, porijeklom je iz Fojnice. Teške ozlijede zadobio je njihov devetogodišnji sin B. B., koji je zbrinut u Kliničkom centru Sveučilišta u Sarajevu. Prema neslužbenim informacijama, povrijeđeni dječak je , iako ima višestruke povrede, van životne opasnosti i navodno je od siline udara ispao iz vozila, što mu je najvjerojatnije spasilo život.

Ford u kom je bila porodica Brkić, udario je na ulazu u tunel u zid, odbio se i prevrnuo. Liječnici Hitne pomoći na mjestu događaja mogli su samo konstatirati smrt bračnog para i kćerke.

Pojedini mediji objavili su informaciju da je Brkić imao krivotvorenu diplomu Prirodno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Sarajevu, a kako se neslužbeno saznaje, u automobilu su pronađene neke diplome. Ono što slučaju daje novu dimenziju je informacija da je policija u stanu Almira Brkića u Ulici 24. jula u vogošćanskom naselju Rosulje pronašla njegovo oproštajno pismo.

Istražiteljima je dodatno indikativno bilo to što na mjestu nesreće nije bilo tragova kočenja, što je začudilo policiju. Kasnijim ispitivanjem susjeda i poznanika stradale obitelji, otkrivena je još jedna čudna činjenica. Naime, u Brkićevom stanu jučer ujutro intervenirala je i ekipa “Sarajevogasa” zbog curenja plina. Čudno je da je stan bio otključan, a ključ u bravi. Dakle, Brkić je otišao bez da ga je zakljkučao.

Ovu informaciju potvrdile su nam jučer i njegovi susjedi. Husein Hadžiavdija, predstavnik stanara zgrade u ulici 24. juna na broju 40, rekao je da je Brkića vidio jučer ujutro prije nesreće. “Bio je član kućnog savjeta i zajedno smo obavljali poslove vezane uz održavanje našeg ulaza. Vidio sam ga jučer kada je izašao iz zgrade. Ništa nije ukazivalo na to da će se dogoditi tragedija.”, rekao je.

Općina Vogošća proglasila je Dan žalosti na dan kada bude obavljena dženaza nastradalim članovima obitelji Brkić.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});