fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

OVO SE MNOGIMA NEĆE SVIDJETI U Hrvatskoj se širi upotreba covid propusnica, Beroš otkrio i hoće li se koristiti za banalne stvari poput odlaska na kavu ili u kino

Autor: Fena

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš najavio je u četvrtak da će Nacionalni stožer civilne zaštite u petak donijeti novi set mjera za suzbijanje širenja koronavirusa, među kojima će biti šira upotreba covid potvrda, a novog zatvaranja neće biti.

“Potpuno nam je jasno da moramo reagirati, na usuglašavanju je novi set mjera koji će biti obznanjen sutra na press konferenciji. Epidemiološka struka će i ovaj puta donijeti prijedlog mjera koji će biti usuglašen sa ciljem sprečavanja širenja zaraze, daljnjeg porasta broja novozaraženih i osiguranje stabilnosti zdravstvenog sustava”, rekao je novinarima Beroš nakon sjednice Vlade.

Potvrdio je da će među novim mjerama biti šira upotreba covid potvrda iako se “iskreno nada da neće trebati covid potvrda kako bi se otišlo na kavu ili u shopping centar”.

“Ima niz drugih mjera gdje možemo pokazati i pokušati onemogućiti daljnje širenje virusa. Vidjet ćemo sve sutra”, kazao je Beroš i poručio da se novim mjerama nastoji postići ravnoteža između restrikcija i normalnog života.

Naglašava da su u novome setu mjera uzeli u obzir građane koji su se cijepili.

“Novog zatvaranja ne može biti. One koji su doista zaštićeni, oni koji su preboljeli i cijepljeni, njima ne možemo ograničavati život”, istaknuo je Beroš, prenosi Hina.

 

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});