fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PALA BALKANSKA NARKO MAFIJA: Na popisu zagrebački poduzetnik

Autor: dnevno.ba

Uskok je prije nekoliko dana podigao dvije optužnice protiv 19 osoba koje su povezane s dva velika krijumčarska narkolanca koja su išla kroz Hrvatsku, pa bi se shodno tome njihovi slučajevi uskoro mogli naći na zagrebačkim i splitskim sudovima. Jedan narkolanac išao je preko Hrvatske za Srbiju, a startna pozicija bila mu je Nizozemska, drogi kanal drogu iz Albanije i Bosne i Hercegovine dobavljao je u Hrvatsku, no i jednom i drugom zajedničko je to što su se zapravo kretali takozvanom balkanskom rutom.

Skupine je prema optužnici predvodio poduzetnik iz okolice Zagreba stanoviti Stjepan Plaščar, a vjeruje se kako je on financijska glava grupacije koja je povezana sa švercom sto kilograma kokaina te više desetaka kilograma amfetamina.

Dotični je kako smatraju Uskokovi istražitelji nabavljao kriptirane mobitele te unajmljivao nekretnine u kojima se krila droga, a dio članova zločinačke organizacije drogu je dostavljao kupcima u Švicarskoj i Albaniji, drugi dio droge krio se u unajmljenih apartmanima i vozilima u Sloveniji odkuda su otkrivljenici dovozili dio droge u Mariju Bistricu, ali i Zagreb gdje se ona prerađivala za ilegalno tržište.

Alen Markulić poznat kao Luster jedan je od nabavljača droge iz krijunčarskog lanca u Bosni i Hercegovini te Albaniji, a s njim su u tom poduhvatu sudjelovali i Tomislav Blažević Sova, Siniša Dodoj znan i kao Đeki, Igor Sarić, Darko Milišić te Ivan Jerković. Smatra se kako je ova družina “operirala” od sredine veljače do kraja svibnja ove godine, a postoje indicije da su Luster i suradnici u Hrvatsku prokrijumčarili po 5000 grama kokaina i heroina, ukupna vrijednost prokrijumčarenog kokaina procjenjuje se na gotovo četiri milijuna kuna, dok je u našu zemlju ilegalno ušlo više od dva milijuna kuna vrijednog heroina.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});