fbpx

PALA VLADA U TUZLI: Tulumović s ministrima podnio ostavku!

Autor: dnevno.ba

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović iz Stranke demokratske akcije i članovi Kantonalne vlade su podnijeli neopozive ostavke na svoje funkcije.

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović ostavku je sa članovima vlade koju je predvodio podnio nakon što su to ranije učinili predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović iz reda srpskog naroda i njegov zamjenik Boris Krešić iz reda Hrvata.

“Kao ostvaren čovjek koji je napustio ugodne klupe Federalnog parlamenta i zamijenio ih užarenom foteljom premijera podnosim neopozivu ostavku na mjesto premijera. Želio bih se zahvaliti svim ministrima koji su zajedno sa mnom obavljali časnu, odgovornu i tešku dužnost. Posebno se zahvaljujem predsjedniku skupštine Žarku Vujoviću. Kao premijer nisam bio zadovoljan od početka rada vlade jer nije imala ministra iz reda Hrvata”, kazao je Tulumović.

Vlada TK u proteklom periodu djelovala je u krnjem sastavu, s obzirom na to da su ranije smijenjeni ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkć te ministar rada, socijalne politike i povratka Admir Hrustanović.

Također, prije nekoliko dana ostavke su podnijeli ministri iz SBB-a. Riječ je o ministru prostornog uređenja i zaštite okoliša Elviru Rožnjakoviću i Edinu Buševcu, ministru trgovine, turizma i saobraćaja, čije su ostavke upućene u skupštinsku proceduru.

Premjer i ministri ostavku su podnijeli na dijelu sjednice skupštine koji je vodila zamjenica predsjednika Lejla Vuković. Nakon toga je zatražena pauza od 15 minuta.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI