fbpx

PANDEMIJA SE ŠIRI: Zabilježen je nagli porast broja zaraženih

Autor:

U našoj zemlji na današnji dan registrovano je novih 900 slučaja zaraze koronavirusom.

Ovo je inače veliki skok u odnosu na sredinu veljače te potvrda kako se pandemija ponovo počela širit.

Prema dostupnim informacijama entiteskih zavoda na temelju 4100 analiziranih uzoraka, potvrđeno je 894 zaraženih osoba te 29 preminulih.

Od početka pandemija u BiH zabilježeno je preko 133 tisuća zaraženih osoba, a provedeno preko 660 tisuća testiranja. Preminulo je 5102 osoba.

Kao što sam ranije izvještavali, u zimskom razdoblju točnije od sredine prosinca do sredine veljače stvorena je povoljna epidemiološka slika dok se na području glavnog grada Sarajeva već danima zabilježeni preko 300 slučajeva.

Od početka sedmice u Republici Srpskoj je dozvoljeno rad ugostiteljskih objekata te su isto zatražili ugostitelji na području Federacije BiH. Dosada se radilo uz blago rečeno opuštenije mjere protiv koronavirusa, uzimajući u obzir kako se ostale zemlje svijeta bore s pandemijom.

Također treba napomenuti kako je jako neizvjesno što se dešava s nabavkom cjepiva. U Republici Srpskoj je do sada nabavljeno 22 tisuća doza ruskog cjepiva te 10 tisuća doza koje je donio Aleksandar Vučić prije koji dan. Očekivala se velika isporuka zapadnih proizvođača (u pitanju je 1.23 milijuna doza), ali zasada ništa od toga.

 

Autor:

ZADNJE VIJESTI