fbpx
Istanbul, Turkey - May 09 2019: Group of policemen (Polis) discussing the street.

PAO JE PREDSJEDNIKOV UBOJICA U TURSKOJ! Ulovile ga Erdoganove snage sigurnosti!

Autor: Fena

Turske vlasti uhitile su čovjeka koji se smatra osumnjičenim za srpanjsko ubojstvo predsjednika Haitija Jovenela Moisea, izjavio je ministar vanjskih poslova Haitija Claude Joseph.

Haićanski predsjednik, 53-godišnji bivši biznismen Moise, koji je preuzeo dužnost 2017. godine, ubijen je iz vatrenog oružja u svojoj privatnoj rezidenciji, a njegova supruga je ranjena u napadu.

Skupina kolumbijskih plaćenika smatra se glavnim osumnjičenim, iako nitko nije optužen ili osuđen u vezi sa slučajem, prenosi Reuters.

“Upravo sam održao telefonski razgovor s turskim ministrom, mojim prijateljem Mevlutom Cavusogluom, kako bih zahvalio Turskoj na uhićenju Samira Handala, jednog od glavnih osumnjičenih za istragu o ubojstvu predsjednika”, napisao je Joseph na Twitteru.

U izvješću haićanske policije iz kolovoza navodi se da je Handal bio domaćin “sastanaka političkog karaktera” u svom domu u Port-au-Princeu koji je uključivao sudjelovanje Emmanuela Sanona, osumnjičenog organizatora atentata koji je uhićen u srpnju.

Istražitelji koji su pretražili Sanonovu rezidenciju pronašli su sedam haićanskih i tri palestinske putovnice na Handalovo ime, navodi se u izvješću.

Sanon, američko-haićanski liječnik, rekao je policiji da je Handal poslao četiri kolumbijska zaštitara da ga zaštite dok je bio na Haitiju, navodi se u izvješću.

Reuters nije uspio kontaktirati Sanona ili Handala.

Turski mediji su u utorak izvijestili da su vlasti zadržale Handala, za kojim je raspisana crvena Interpolova tjeralica, u zračnoj luci u Istanbulu dok je bio u proputovanju iz Sjedinjenih Država za Jordan.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI