fbpx

Papa čestitao kardinalu Puljiću 50 godina od njegovog svećeničkog ređenja

Autor:

Sveti Otac uputio je čestitku kardinalu Vinku Puljiću povodom 50 godina od njegova svećeničkog ređenja, na Petrovdan, 1969.

Sveti Otac papa Franjo uputio je čestitku nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću povodom zlatnog jubileja – 50 godina od njegova svećeničkog ređenja, na Petrovdan, 1969, piše nedjelja.ba. Čestitka prenesena u cijelosti:

“Našemu časnom bratu uzoritom gospodinu kardinalu Vinku Puljiću, vrhbosanskom nadbiskupu metropoliti, koji će proslaviti zlatni jubilej svećeničkoga ređenja na svetkovinu apostolȃ Petra i Pavla, od srca čestitamo ovaj sretan spomen i, sjećajući se dugoga djelovanja u nadbiskupiji, koja mu je povjerena, i u Biskupskoj konferenciji Bosne i Hercegovine, koje je marljivo vršio, i pohvaljujući njegovo revno zauzimanje za širenje vjere, njegovanje pravde, obranu ljudskoga dostojanstva i promicanje mira u gradu, koji se naziva europski Jeruzalem, njemu i njegovu stadu najljubaznije podjeljujemo apostolski blagoslov, prepoznajući ujedno njegovu vjernost prema nasljedniku blaženoga Petra za kojega, na kraju, želimo njegove molitve”, stoji u poruci koju je, 12. lipnja 2020., potpisao papa Franjo.

Autor:

ZADNJE VIJESTI