Pendeš razgovarala s Rauber Saxer

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Ministrica obrane BiH Marina Pendeš sa suradnicima sastala se s veleposlanicom Švicarske Konfederacije u BiH NJ.E. Andreom Rauber Saxer, s kojom je razgovarala o aktualnim pitanjima u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Tijekom sastanka je razgovarano o ostvarenom napretku u procesu rješavanja viškova naoružanja i municije, kao i programima koji su podržani od strane Vlade Švicarske a tiču se ovog procesa.

Na sastanku je konstatirano da su u procesu rješavanja viškova naoružanja i municije učinjeni značajni pomaci i da će naredni sastanak Strateškog komiteta za rješavanje viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, biti prilika da se napravi novi presjek stanja, analiziraju dosadašnji učinci i definiraju naredni koraci i planovi za realizaciju aktivnosti iz ove oblasti.

Ovaj sastanak je bio prilika da se razmijene i druge važne informacije iz domena ostalih komplementarnih oblasti relevantnih za sistem obrane.

Ambasadorica Saxer je ovom prilikom iskazala opredijeljenost i podršku Vlade Švicarske za nastavkom reformi u Bosni i Hercegovini, te podršku Bosni i Hercegovini za pristupanje euroatlantskim integracijama, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI