fbpx

PERO BARBARIĆ PEPI: Zahvaljujući Putinu, a ne Kolindi Hrvatska napušta projekt regije

Autor: Dnevno.ba

ČITLUK - Aktualna predsjednica Republike Hrvatske i kandidatkinja za predstojeće predsjedničke izbore, Kolinda Grabar - Kitarović, predstavila je svoj izborni program u kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Vrijeme i simbolika početka ovog događaja protekla je u znaku numerološko-astrološkog praznovjerja - 11.11. u 11 h, kao i prije pet godina, kada je na ovaj isti datum KGK objavila svoju kandidaturu za predsjednicu RH.

KGK je uopćeno i deklarativno predstavila u 7 točaka svoj izborni program,naglašavajući između ostalog vrijednost obitelji, identiteta, demokracije, pravednosti…

KGK posebno je istakla i naglasila svoju „zaslugu“ u proteklom mandatu gdje tvrdi i poručuje hrvatskoj javnosti da je upravo ona svojim političkim djelovanjem Hrvatsku izvukla iz ralja regije.

Budući da me izjeda revnost za interese i sretnu sudbinu hrvatskog naroda, osjećam potrebu i dužnost dati mali doprinos u rasvjetljavanju ovih maglovitih predizbornih floskula i netočnih tvrdnji KGK, da Hrvati nebi opet, očarani ljepotom i slatkorječivošću trčali za iluzijom koja nam uvijek u dobrostivoj odjeći pokazuje loše sluge loših gospodara.

Želim hrvatskoj javnosti otkriti jedan novi, realni pogled na temelju egzaktnih činjenica, tko je stvarno radio na projektu guranja Hrvatske u region ili novu-staru Jugoslaviju, a tko je zaista spasio Hrvatsku da tamo ne završi.

Nije istina da je KGK izvukla Hrvatsku iz regije.

Sudbina Hrvatske glede definitivnog napuštanja projekta regiona određena je u Srbiji prilikom predsjedničkih izbora 2012. godine između prozapadnog kandidata Borisa Tadića i proruskog kandidata Tomislava Nikolića.

Budući da je Sanader (u čijem je najbližem timu bila i KGK) predao obavještajne službe u ruke strancima i tim činom potpuno pokorio i podredio interese hrvatskog naroda interesima zapadnih država predvođenima V. Britanijom, koji su preko interesa hrvatskog naroda po svaku cijenu željeli ponovno napraviti treću Jugoslaviju.

Hrvatski narod je mogao samo nijemo, bez ikakva političkog utjecaja, promatrati daljnje procese i sudbinu svog naroda koja je neminovno vodila ka trećoj Jugoslaviji, budući da su odnarođene hrvatske elite bile potpuno eutanazirane…

Zapad, predvođen V. Britanijom, podupirao je pobjedu Borisa Tadića.

Da je Bog dopustio da Boris Tadić pobjedi na predsjedničkim izborima, nikakva ljudska sila nebi spriječila stvaranje nove – stare Jugoslavije – sve je bilo spremno (obavještajni, financijski, medijski, establišment) za završne procese. Bogu hvala da se to nije dogodilo.

Kreatori ovog scenarija planirali su da se nakon pobjede Tadića odmah krene u završne faze dva glavna procesa, nakon čega bi se Hrvati de facto i de jure probudili u novoj staroj Jugoslaviji, zahvaljujući pored ostalih faktora i korumpiranoj političkoj eliti hrvatskog naroda na čelu sa Sanaderom.

Prvi proces je vezan za generala Antu Gotovinu i sudsku odluku haškog tribunala prema kojem je planirano da general bude osuđen, nakon čega bi krenuo pravni proces dokidanja hrvatske države koja je, eto, nastala na „zločinu“ i ne treba da postoji kao takva.

Otud i vidno čuđenje i zaprepaštenje raznih „hrvatskih“ voditeljai novinara nakon udarne vijesti da je general Ante Gotovina potpuno oslobođen svih optužbi, budući da im je unaprijed rečeno da će general Ante Gotovina biti osuđen, te su već imali spreman kompromitirajući tekst koji će pročitati nakon osuđujuće presude…

Drugi proces je trebao početi u BiH gdje su također napravljene sve operativne pripreme za početak procesa u kojem se treba početi stvarati netrpeljivost i mržnja između Hrvata i Bošnjaka koja je trebala završiti ratnim sukobom. Pripremne radnje za ovaj scenarij su počele odmah nakon općih izbora 2010. godine, kada je HDZ BiH dobio izbore (poznatom metodom…) ali su unatoč toj činjenici odbili ući u vlast, (jer da su ušli u vlast nebi bilo nikakvog naboja…) te su kroz razne opstrukcije oko izbora izaslanika u Federalni dom naroda ciljano stvarali ambijent i okolnosti za platformu koja je trebala dodatno iritirati i zaoštriti odnose između Bošnjaka i Hrvata. Tada značajnije kreće i priča oko Trećeg entiteta (koju je čak i Vesna Pusić javno podržala…) gdje su Hrvati trebali izgubiti konstitutivnost i postati de facto de jure nacionalna manjina. Pričom o famoznom trećem entitetu htjelo se priprosti puk prevesti žedne preko vode. Nema Hrvata koji ne bi želio entitet, ali kada mu kažeš gdje bi taj entitet bio i da bismo time izgubili konstitutivnost i postali nacionalna manjina, onda ljudi zastanu…

Entitet nije cilj (može i ne mora biti, ovisno kakav i gdje bi bio…) nego samo forma za postizanje jednakopravnosti, jer naš problem je što nismo jednakopravni s drugim narodima, a imamo najveću ustavnu vrijednost – a to je da su Hrvati konstitutivni na prostoru cijele BiH.

Bogu hvala, da je izbore dobio proruski kandidat Tomislav Nikolić koji je odmah otišao u Moskvu Putinu i od tamo poručio „NATO nas ne zanima, a za EU ćemo vidjeti“.

Nakon ove neočekivane pobjede T. Nikolića, došlo je do nužne promjene geopolitičke strategije zapadnih sila po pitanju stvaranja treće Jugoslavije ili regije, regiona, jugoistočne Europe…

Upravo ovaj ishod predsjedničkih izbora u Srbiji između Nikolića i Tadića, gdje je presudan utjecaj na pobjedu Nikolića i općenito na političke procese u Srbiji imao Vladimir Putin, Hrvatska se neplanski počela izvlačiti iz projekta regije jer su procesi nezaustavljivo otišli u neočekivanom pravcu.

Razvidno je da nije bilo V.Putina i njegova utjecaja na Srbiju, koje zapad nastoji po svaku cijenu bezuspješno presjeći, Hrvatska bi sigurno završila u novoj -staroj Jugoslaviji…

Nadam se da će hrvatski narod u budućnosti, uzimajući u obzir ove činjenice, znati se dostojno zahvaliti predsjedniku Putinu.

Što se tiče utjecaja hrvatske političke elite predvođene Sanaderom, a posebno KGK, jasno je iz ovog konteksta i ovih nepobitnih činjenica da oni nisu imali nikakav utjecaj na ovaj pozitivni i neočekivani rasplet i sretni ishod za Hrvatsku glede njezina ostanka u regiji, osim svog odvratnog i ljigavog dodvorništva.

Svu realnu moć ovog svijeta su ovi akteri imali na raspolaganju da naprave treću Jugoslaviju i nisu uspjeli, jer im je Bog postavio granicu koju ovaj put nisu mogli preći.

Nakon ovog propalog pokušaja stvaranja Treće Jugoslavije, zapad, koji je zdušno podržavao prethodne predsjednike RH, koji su zaista i provodili politiku regiona, promijenio je sada strategiju prema Srbiji (mrkva i batina), te doveo KGK na mjesto predsjednice RH koja treba svojim djelovanjem poslužiti kao kazna i odgovor Srbiji što je izborom Nikolića poremetila planove stvaranja Treće Jugoslavije.

Potporom i dovođenjem KGK za predsjednicu RH, zapad želi preko njezine isprazne i huškačke nacionalne retorike uzeti opravdani bijes hrvatskog naroda koje je upravo zapad predvođen V.Britanijom, kroz dvije Jugoslavije proizveo i sa tim bijesom (bičem…) lupati Srbiju, to jest Rusiju te na ovoj razdjelnici otvoriti trajnu frontu sukoba NATO – Rusija preko leđa i sudbina naše mladosti.

Kada Hrvatska dobije autentične hrvatske političare koji će njegovati i razvijati svoj kršćanski i nacionalni identitet i to isto dopustiti i Srbima i Bošnjacima i drugim narodima, takva politika će odmah rezultirati pomirbom i mirom među narodim i kraju ovom začaranom krugu stoljetne mržnje jada i bijede.

Također nije istina da je KGK obitelj bila važna u prethodnom mandatu i da će biti važna ako dobije izbore u budućnosti, obzirom na njezine deklarirane stavove koji promiču kulturu smrti po pitanju ubojstva nerođene djece, Istambulske konvencije, joge, numerologije (…) i drugih zala koja jurišaju na obitelj da je unište.

Na temelju djelovanja u prvom mandatu KGK, očito je da joj je obitelj važna jedino u kontekstu da se spominje u predizborne svrhe jer se računa da je prosječan hrvatski glasač neupućen i podložan raznim manipulativnim tehnikama i metodama sugestivne refleksije.

Dragi moji Hrvati, posebno Vi branitelji moji suborci toliko puta prevareni i razočarani u svojim opravdanim nadanjima i očekivanjima, Vama su više nego li drugima upućene ove moje jednostavne i istinite riječi.

Izbori su prevažni za sudbinu naše djece. Nemojte ostati pasivni i zamotani u depresiji i razočaranju u koje su nas ubacili preko tisuće prepredenih mehanizama, dok se događaju stvari koji će itekako utjecati na budućnost nas i naše djece.

Upravo je naš strah i pasivnost jedan od glavnih razloga zašto smo dopustili da nas vode i zastupaju najgori među nama. Zbog naše neaktivnosti i kiselosti, već nam djeci trnu zubi…

Pozivam Vas na aktivnost i ustrajnu borbu kao što ste to znali raditi kada je bilo najpotrebnije ovom našem narodu. I danas u miru, kao i u ratu potrebna je hrabrost i odlučnost u borbi za naše svetinje, naše obitelji i vrijednosti. Potrebno je da bez ikakvih kalkulacija šta ćete dobiti, a što izgubiti izložite svoje živote i živote svojih najmilijih i u tom će nam biti čast i zasluga.

A i Vi časni i domoljubni članovi HDZ-a, trgnite se i prestanite više zabijati glavu u pijesak i govoriti meni je dobro, dok sve bitke izgubismo…

Pozivam i Vas da iskoristite svoje članstvo ugled i utjecaj i da na predstojećim izborima, umjesto po stranačkom naputku, glasujete po svojoj savjesti na dobrobit hrvatskoga naroda.

Probudimo se svi zajedno dok ne bude prekasno i povedimo i probudimo i one koji još spavaju.

Čas i prilika za promjenu situacije nabolje je tu, samo ako hoćemo mijenjati situaciju.

Nebojte se, kao što se niste bojali ni kada je trebalo, jer ne priliči ratnicima da ni pred kim (osim pred Bogom) saginjete glavu zbog straha ili siromašnog ljudskog obzira.

Nema se što više čekati, kreni gardo, …!

Sad ili nikad!

Pero Barbarić – Pepi
Predsjednik Hrvatskog saveza HKDU-Hrast
ratni zapovjednik PPN gavran 2 -pod stožerne postrojbe GS

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI