fbpx

PLENKOVIĆ I SCHMIDT razgovarali o procesu izborne reforme u BiH: “Ključan je dogovor o Izbornom zakonu”

Autor: Dnevnik.ba

Visoki predstavnik Christian Schmidt boravio je danas u službenom posjetu Zagrebu, gdje se sastao s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

Visoki predstavnik Schmidt i premijer Plenković razmijenili su mišljenja o trenutnim političkim trendovima i kretanjima u Bosni i Hercegovini i na Zapadnom Balkanu, s naglaskom na euroatlantske integracije, prenosi Dnevnik.ba.

Također su razgovarali o procesu izborne reforme u Bosni i Hercegovini.

Tijekom sastanka visoki predstavnik je naglasio potrebu jačanja funkcionalnosti institucija BiH kroz pojačani angažman svih domaćih strana, uz potporu međunarodne zajednice.

Funkcionalnost je, naglasio je on, nužan preduvjet kako bi ta zemlja izašla iz faze međunarodne supervizije i napredovala u integracijama u Europsku Uniju.

Visoki predstavnik je zahvalio premijeru Plenkoviću na zalaganju Hrvatske i njenoj potpori težnjama Bosne i Hercegovine i drugih zemalja u regiji da se i same priključe EU, stoji u priopćenju OHR-a.

Christianu Schmidtu izrazio sam podršku i čestitao mu na preuzimanju dužnosti Visokog predstavnika u BiH, kazao je Andrej Plenković.

Hrvatska je snažan zagovornik europskog puta Bosne i Hercegovine.

Ključan je dogovor o Izbornom zakonu radi jednakopravnosti i legitimne zastupljenosti sva tri konstitutivna naroda, osobito Hrvata, kazao je nakon sastanka Plenković.

Autor: Dnevnik.ba

ZADNJE VIJESTI