fbpx

PLENKOVIĆ POSLAO VAŽNU PORUKU! ‘Hrvati iz Bosne i Hercegovine mogu doći i cijepiti se besplatno’

Autor: Dnevno.ba

Hrvatski premijer Plenković komentirao je na sjednice Vlade Hrvatske pogoršanje epidemiološke situacije u Hrvatskoj i činjenicu da hrvatska obala više nije zelena na najvažnijoj koronakarti EU.

“Trenutno je s dvije doze cjepljeno 39% ukupnog stanovništva. To još nije dovoljno. Europom se širi mnogo zarazniji delta soj, vjerojatno će do kraja kolovoza prevladati na našem kontinentu. U zemljama s puno cijepljenjenih rast novozaraženih ne prati broj teško bolesnih, to je važno. Što je više cijepljenih, to je manje teško bolesnih i umrlih. Rizik je veći za one koji nisu cijepljeni, poseban je rizik za starije i kronične bolesnike, pozivam da se cijepe. Još jednom apeliram na naše starije sugrađane da iskoriste priliku i cijepe se, cjepiva ima u izobilju”, rekao je Plenković.

“Omogućit ćemo svim hrvatskim državljanima, i onima koji nemaju zdravstveno osiguranje, da se cijepe. Hrvati u BiH mogu doći i cijepiti se besplatno. Mogu doći Hrvati iz svijeta i cijepiti se besplatno. Imamo toliko cjepiva da mogu doći i drugi, cijepit ćemo sve one koji to žele, to će biti naš doprinos globalnom naporu za suzbijanje pandemije covida-19”, rekao je.

“Vidjeli ste ovu promjenu boja na karti ECDC-a, to je jasan signal. Imamo odlične odnose s našim susjednim zemljama i njihovim liderima, to su prijatelji, ali ako su signali na semaforu loši, onda Hrvatska ima problem. Molim sve, najbolji način je cijepljenje, a drugo je visoki stupanj odgovornosti”, rekao je Plenković.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI