fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Vlada RH

Plenković s državnim tajnikom Svete Stolice: “BiH je za Hrvatsku bitna i važna. S njome gradimo mostove…”

Autor: Dnevno.ba

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin doputovao je u utorak u Zagreb, u trodnevni posjet tijekom kojega će se sastati s najvišim hrvatskim vjerskim i političkim čelnicima. Najprije se sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem koji je nakon razgovora održao konferenciju za medije.

Plenković kaže da je ovo Parolinu četvrti boravak u Hrvatskoj.

“Zadovoljan sam da smo nastavili kvalitetan dijalog. Posjet je došao u kontekstu priznanja Hrvatske, ali i 25 godišnjice ratifikacije Sporazuma sa Svetom stolicom. Simbolika ’92. i ’97. godine. Odnosi hrvatskog naroda sa Svetom stolicom snažni su i postojani. Možemo reći da je naša suradnja izrvrsna, da se to reflektira u kontinuiranoj suradnji”, poručio je premijer.

“Mi smo izrazili zadovoljstvo potpisanim ugovorom između Vlade i Caritasa. Na taj način Caritas i Vlada, koja kroz sve svoje politike uzima kršćansko načelo solidarnosti, pomažu onima kojima je pomoć potrebna”, govori premijer.

Dotaknuli su se i međunarodne teme, stanja u Ukrajini nakon ruske agresije.

“Jasno smo prenijeli naš stav… Više od pet milijuna Ukrajinaca napustila je Ukrajinu. Hrvatska pomaže Ukrajini vojno, humanitarno, gospodarski s uvjerenjem da radimo ono što treba činiti prijateljskom narodu”, govori.

Cijenimo, dodaje, sve napore Svetog oca da se postigne mir.

Razgovarali o situaciji u BiH

“BiH je za Hrvatsku bitna i važna. S njome gradimo mostove, nastojimo pomoći projekte i dalje unaprijediti odnose između dvije zemlje. To se može ostvariti samo ako se popravi ono što danas nije dobro, zato smo svo ovo vrijeme podržavali napore međunarodne zajednice da se postigne kompromis. Na tom tragu nastavit ćemo napore, činiti sve da se isprave loše postavke, ali da to dođe na način da Hrvati budu ravnopravni. Pojasnili smo državnom tajniku sve bitno s hrvatskog stajališta, nadajući se potpori…”, zaključio je.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});