fbpx
Foto: Damir Krajac/Cropix

Plenković: Unatoč Milanoviću zaštitili smo prava Hrvata. Kao poraženi ljubomorni luzer napada Schmidtovo rješenje

Autor: Dnevno.ba

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je u utorak Zadarsku županiju, zajedno s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem te ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom.

“Dobro je da se sve realiziralo u rokovima”, rekao je Andrej Plenković na samom početku govoreći o projektima koje je došao podržati te zahvalio domaćinima.

Plenković je komentirao i Penavinu izjavu o izborima u BiH nazvavši je nebitnom, a njega irelevantnim.

‘Mi smo unatoč Milanoviću zaštitili prava Hrvata’
“To je nebitna izjava, irelevantna stranka i čelnik, čovjek koji je zahvaljujući HDZ-u postao gradonačelnik. Nisu doprinijeli ni milimetra za jačanje položaja Hrvata u BiH. Naklapanjima njega, Mostovaca i Milanovića trebalo bi slušati izjave čelnika bošnjačkih stranaka. Kad čujete njih o Schmidtu, čut ćete da je HDZ pobjednik izbora, da je Schmidt osigurao participaciju u vlasti… Milanović je isključivo radio štetu. Danas kao poraženi ljubomorni luzer napada Schmidtovo rješenje, a mi smo unatoč njemu zaštitili prava Hrvata”, rekao je i dodao da je “cijeli turistički sektor bio ovdje u kolovozu”.

Komentirajuću naslovnice tjednika Nacional, Plenković je ustvrdio da je to novina koju nije vrijedno komentirati, prenosi Dnevno

“Već šest godina 90 posto njihovih naslovnica su o meni. Imati malo kredibiliteta da im dam važnost, bilo bi previše. To je pokušaj Uskokovog optuženika, kako bi rekao njegov kompanjon iz Slovenske, kriminalca koji nastoji izmišljati stvari sa sastanka da bi zaštitio sebe. Nemam veze ni s tom novinom ni s insinuacijama ni s optuženikom. Na Aktualnom satu u Saboru sam rastumačio sve procese, a odazivati se na Mostove inicijative odgovor je nula.”

‘Milanović je naše prijedloge izblokirao nekakvim nebulozama’
O novom kraku afere Ina i Škugorovoj majci rekao je: “Ne znam ništa o tome. Vidio sam vijest, ali to nema veze s Vladom, pitajte DORH.”

A onda se premijer obrušio na Milanovića te govorio o diplomatskim misijama.

“Poslali smo prijedloge prije dvije godine, Milanović je to izblokirao nekakvim nebulozama. Što se tiče VSOA-e, miješati imenovanje ravnatelja s drugim imenovanjima u MORH-u, to je neka njegova želja, a ostalo ide sukladno s nadležnostima, o tome će razgovarati s ministrom obrane.”, rekao je, pa nastavio:

‘On je išao kod Komšića u kampanju protiv hrvatskih kandidata’
“Kad je netko teško poražen na vanjskopolitičkom polju, onda traži bilo što da bude u situaciji da me pitate o nebitnim temama. Prava tema je da je štetio borbi za interese Hrvata u BiH, činio je sve da bi ugrozio strateške ciljeve Hrvatske. Schmidt je unatoč njemu pomogao Hrvatimu BiH. Zar nije mjesecima izricao tlapnje da je Rusija jaka i da je ne treba dirati? Ni hrvatski mediji više to ne primjećuju nego se bave efemernim pitalicama. Te nebuloze su jako štetne i njih bi trebalo temeljito analizirati. No, mislim da 90 posto aktera koji se razumiju u politiku, jasno su pokazali čija se politika isplatila i čija je bila uspješna”, dodao je Plenković.

O izborima u BiH premijer je rekao kako je “cilj bio napraviti osigurače da Hrvati budu dio izvršne vlasti”.

Plenković je rekao i da bi se došlo do rješenja dugoročno je potrebno postići kompromis između naroda koji žive u BiH: “Bukanjem se ništa ne može postići. Cijela njegova priča naknadne pameti je sramotna i licemjerna. Tko je on da nam danas tumači što se trebalo učiniti za BiH, on koji je išao kod Komšića u kampanju protiv hrvatskih kandidata. Njegov je kredibilitet nula, zato cijelo vrijeme radi štetu.”

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI