fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Korisnik

POČEO PROSVJED ZBOG POTVRDA U HRVATSKOJ Ljudi izvrijeđali Beroša, svašta mu poručili!

Autor: Dnevno.ba

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je sredinom tjedna odluku da se od 4. listopada uvodi obveza Covid potvrda ili testiranja na korona virus za zaposlene u zdravstvu i sustavu socijalne skrbi koji se nisu cijepili ili nisu preboljeli Covid-19. Međutim, ta odluka će također vrijediti i za dio pacijenata.

Pred KBC-om Zagreb se u ponedjeljak ujutro okupilo nekoliko prosvjednika, javlja N1.

Naime, od sada će zaposlenici koji imaju dokaz o preboljenju i cijepljenju neometano odlaziti na posao, dok se oni koji nemaju jedan od ta dva uvjeta moraju dva puta tjedno testirati. Bris će im se uzimati izvan radnog vremena, a ako odbiju, taj dan će se voditi kao da nisu došli na posao i za njega neće biti plaćeni.

Osim radnika, Covid potvrdu moraju imati i pacijenti koji dolaze na hospitalizaciju, na zahvate koji šire aerosol, osobe koje su pratnja pri porođaju te roditelji koji su u bolnici s djetetom ili općenito osobe u pratnji pacijenta.

Većina prosvjednika nisu djelatnici KBC-a Zagreb
Javnosti su se obratili ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić i ministar Vili Beroš.

Prosvjednici nisu dali Berošu da govori pred Rebrom skandirajući ‘izdaja’ i ‘ostavka’ pa je ministar izjavu za medije odlučio dati unutar KBC-a Zagreb.

Ćorušić se svim ispričao zbog neugodnosti, odmah su pozvali policiju, većina prosvjednika nisu djelatnici KBC-a Zagreb. Rekao je da su u nedjelju počeli testirati one zdravstvene djelatnike koji nemaju važeću Covid potvrdu, testirano je 690 djelatnika, a procijepljenost unutar KBC-a je 81,5 posto liječnika i 56 posto medicinskih sestara. Većina djelatnika, naglasio je, poštuju proceduru i procesi rada se normalno nastavljaju.

Ministar Beroš se također ispričao zbog jutrošnjeg događaja, naglasio je da nisu svi zaposlenici KBC-a Zagreb. Zahvalio je Ćorušiću što je organizirao sve službe da uobičajeno funkcioniraju.

“Kao ministru zdravstva zadatak mi je osigurati sigurnost svih korisnika usluga, ali i djelatnika”, dodao je.

Svi imaju, rekao je Beroš, iste uvjete.

“Nikog ne tjeramo na cijepljenje, ali testiranje je ono što struka smatra osnovnim uvjetom u ovom trenutku za sigurno obavljanje djelatnosti. Moj zadatak je to i izvršiti, stoga samo na tom tragu uveli ove mjere, one su spremne i nadam se da će zaživjeti”, objasnio je ministar, javlja HRT.

Naglasio je da niti jedan početak nije lagan i dozvoljava pravo na različito mišljenje, ali u situaciji kada je viru godinu i pol dana oko nas, negirati njegovo postojanje, brojne smrti i teške situacije, nije opravdano.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});