fbpx

Podofil Edin Šebo koji je seksualno zlostavljao osmogodišnjaka pušten iz pritvora!

Autor: Dnevni avaz

SARAJEVO - Odlukom Općinskog suda u Sarajevu, Edin Šebo, koji je uhićen 14. veljače ove godine, zbog seksualnog zlostavljanja osmogodišnjeg dječaka, jučer je pušten iz pritvora.

Ova informacija nam je potvrđena iz Općinskog suda u Sarajevu. – Optužnica protiv Šebe je potvrđena 6. ožuljka ove godine, a pritvor mu je ukinut 18. svibnja.

No, razloge zbog kojih je pritvor ukinut ne možemo kazati jer je ovaj predmet zatvoren za javnost – kazali su nam u Službi za odnose s javnošću Općinskog suda u Sarajevu.

Dakle, iako je nakon hapšenja priznao da je silovao nesretnog dječaka Šebo će do kraja sudskog procesa, ostati na slobodi.

Podsjećamo, Šebo je nastanjen u sarajevskom naselju Buča Potok, a njegova majka je čuvala osmogodišnjeg dječaka. Šebo je to iskoristio te je seksualno zlostavljao dječaka.

Dječak je dugo vremena šutio o svom zlostavljanju jer je Šebo prijetio da će mu ubiti roditelje ako bilo šta kaže. No, u jednom momentu dječak je roditeljima priznao šokantnu istinu a oni su sve to prijavili policiji.

Šebo je tokom saslušanja u policiji u potpunosti priznao počinjenje krivičnog djela.

Autor: Dnevni avaz

ZADNJE VIJESTI