fbpx

POGIBIJA DVOJE DJECE: Sestru i brata zatrpao pijesak

Autor: D. Jelić

SARAJEVO - Dvoje djece su smrtno stradala u jučerašnjim poslijepodnevnim satima u krugu betonare Nexe u ulici Safeta Zajke u sarajevskom naselju Briješće - potvrdio je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Istakao je da je do nesreće došlo zbog obrušavanja pijeska na djevojčicu od deset i dječaka od pet godina.

Pripadnici policije, hitne službe i vatrogasci su odmah stigli na mjesto nesreće, ali je ubrzo nakon toga konstatirana smrt djece.

Kako FTV neslužbeno saznaje od mještana i radnika betonare Nexe, riječ je o djeci uposlenika spomenute betonare. Djeca, iako nisu smjela, našla su se u krugu betonare zajedno sa svojim roditeljima.

Iako nisu željeli pred kamere, mještani tvrde kako je otac pozvan na posao, iako je neradni dan, jer je trebao zamiješati određenu količinu betona koju je zahtijevao redovni kupac. Majka je u nesretnom trenutku otišla do prodavnice. U međuvremenu, djeca su se igrala u blizini tovara pjeska kada je došlo do obrušavanja i zatrpavanja. Iako su na mjesto nesreće odmah stigle vatrogasne ekipe i ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, za spas djece već je bilo kasno.

Uviđaj su izvršili policijski službenici MUP-a KS i dežurni tužitelj Kantona Sarajevo, te će biti naređena obdukcija nastradale djece.

Autor: D. Jelić

ZADNJE VIJESTI