fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Policija je dostavila izvješća o fiktivnim prijavama birača na mostarskim izborima!

Autor: dnevno.ba

Policija je županijskom tužiteljstvu sa sjedištem u Mostaru dostavila izvještaje o fiktivnim prijavama birača na lokalnim izborima u Mostaru, zbog čega je formirano devet predmeta na kojima rade tužitelji, potvrdili su službeni izvori.

“Rade se provjere navoda iz prijava. Policija je dostavila izvješća na kojima rade tužitelji”, potvrdilo je županijsko tužiteljstvo prema čijem tumačenju se zapravo još uvijek ne radi o istrazi, nego provjerama po prijavama koje su uputile političke stranke.

MUP Hercegovačko-neretvanske županije potvrdio je kako je prošloga tjedna dostavio izvješća o nezakonitostima s lokalnih izbora u Mostaru.

“Nakon rada na terenu podneseni su izvještaji o kaznenome djelu”, naveo je MUP HNŽ-a.

Zbog kompromitiranja izbornog procesa u Mostaru predsjednik Hrvatskoga narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović pozvao je u ponedjeljak zapadne dužnosnike da reagiraju i zaustave daljnje zloporabe. Gotovo mjesec dana nakon održanih lokalnih izbora u gradu na Neretvi Središnje izborno povjerenstvo nije objavilo konačne rezultate.

Prvi izbori nakon punih 12 godina

Hrvatske stranke upozoravaju kako su se bošnjački birači masovno fiktivno prijavljivali u većinska hrvatska gradska područja, čime su utjecali na izborni rezultat. Središnje izborno povjerenstvo (SIP) uopće nije reagiralo na te prijave, no naložilo je ponovno brojanje listića u većinskim bošnjačkim gradskim područjima, gdje su utvrđene brojne nepravilnosti.

U Mostaru su 20. prosinca prošle godine održani prvi izbori za lokalna tijela vlasti nakon punih 12 godina. Po privremenim rezultatima pobjednik je HDZ BiH s 13 osvojenih vijećničkih mandata, slijedi bošnjačka koalicija koju predvodi SDA s 11 mandata, dok je treći Bh. blok koji zajedno s partnerskom Prvom mostarskom partijom ima 7 vijećnika. Hrvatska republikanska stranka osvojila je tri mandata, a izborni prag prošla je srpska lista Ostajte ovdje s jednim vijećnikom. Mostarsko gradsko vijeće broji 35 vijećnika, a iz njega se posredno bira gradonačelnik.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});