POLITIČKA ANALITIČARKA ZA DNEVNO: ‘Situacija u Srbiji vodi u ‘ćorsokak’, nezadovoljstvno naroda nema tko kanalizirati’

Autor: dnevno.ba

“Situacija u Srbiji vodi u jedan, balkanski rečeno, ‘ćorsokak’“, slikovito je sinoćnje nerede u Srbiji za naš portal prokomentirala politička analitičarka Jadranka Polović.

“Građani Srbije nezadovoljni su unutarnjom i vanjskom plitikom, nalaze se usred velike zadravstvene krize i sve to su, naravno, pokušali promjeniti. Međutim, činjenica je da Srbija ima jedna veliki problem, što su pokazali i posljednji izbori, a to je da se opozicija ne uspjeva organizirati“, podvlači dr.Polović i dodaje:

Ovako ozbiljne političke prosvjede nema tko kanalizirati, i upravo zato se sve može pretvoriti u jedan veliki kaos“.

Kad se situacija rezimira, ističe Polović, ovdje se radi o nizu faktora čije se riješenje još ne nazire.

“Ovdje imate jako puno otvorenih unutarnjih pitanja. O ekonomskom stanju Srbiji ne vrijedi niti govoriti, otprilike je svima poznato njezino loše stanje, no ono što je narod jako razljutilo jest da su vlasti sve ovo vrijeme krivotvorili potadatke o broju oboljelih, novozaraženih i umrlih kako bi se u pandemiji koronavirusa mogli održati izbori. Sada je situacija alarmantna, bolnice ne uspjevaju primiti sve oboljele, a kad na zdravstvene i ekonomske probleme pridodate i vrlo ozbiljno pitanje vanjske politike, odnosno priznavanja Kosova, stvari se čine neriješivima.”

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI